Week-end Gourmand à Athènes | InfoTravel.fr

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

jambons persillés, saucisses ou pastrami, fromages affinés de grande qualité

Quittons les sentiers battus le temps d’une journée pour une balade gourmande au cœur d’une des plus vieilles villes du monde.

Les rives de la mer Égée résonnent des histoires narrant la création d’Athènes qui fut sous Périclès au Ve siècle avant J-C, le cœur culturel de la Méditerranée, berceau de la Démocratie et de la philosophie. L’Acropole et le Parthénon, l’Agora, le théâtre de Dionysos sont autant de témoignages de cette période faste. Mais s’il est impensable de faire escale à Athènes sans s’y arrêter, ce qui rend cette ville terriblement attachante c’est un certain art de vivre athénien, jalousé en son temps par les Romains et dont la clé est incontestablement la gastronomie.

L’HEURE DU DEJEUNER APPROCHE

Rendez-vous à l’angle des rues Sokratous et Evripidou, chez #Karamanlidika Fanis. Tout à la fois épicerie et bistrot, c’est le lieu idéal pour déguster les produits du terroir de Byzance et de la Cappadoce (#jambons persillés, saucisses ou #pastrami, #fromages affinés de grande #qualité).

by Isabelle BOURDET
Source: WEEK-END GOURMAND À ATHÈNES | InfoTravel.fr

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/week-end-gourmand-a-athenes-infotravel-fr/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

    … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: