Βυζαντινά «προσφούρνια» σε πετρόκτιστο φούρνο – DownTown

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Πριν ή μετά τα ψώνια, εννοείται ότι κάνεις προσκύνημα στα μαρμάρινα τραπέζια του για να απολαύσεις τους ξεγυρισμένους μεζέδες του με ουζάκι.

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», To Εργαστήρι

Η μετεξέλιξη του βυζαντινού «#παστομαγειρείου», που άνοιξε ως #Μεζετζίδικο το 2014 σε ένα παλιό εμπορικό της Σωκράτους και μετατράπηκε ακαριαία στον παράδεισο του #μερακλή. Εξαιρετικοί #μεζέδες, με εσάνς Ανατολής (#καβουρμάς, #παστουρμάς, #σουτζούκι, αλλά και τυριά και αλλαντικά που δε θα βρεις αλλού), ανατολίτικα χειροποίητα #γλυκά, παλαιωμένα #τσίπουρα και σπάνια κρασιά στέκονται ευλαβικά στα ράφια του περιμένοντας να τα αγοράσεις.

Πριν ή μετά τα ψώνια, εννοείται ότι κάνεις προσκύνημα στα μαρμάρινα τραπέζια του για να απολαύσεις τους ξεγυρισμένους #μεζέδες του με #ουζάκι. Και επειδή το ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, μετά το Μεζετζίδικο τα #Καραμανλίδικα του Φάνη άνοιξαν φέτος και το #Εργαστήρι, στην Ερμού, όπου συν τοις άλλοις σου προσφέρονται και τα βυζαντινά «προσφούρνια», που ψήνονται σε πετρόκτιστο φούρνο με αγνές πρώτες ύλες και απίστευτη νοστιμιά.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ

Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, τηλ.: 210 3254 184
Εργαστήρι, Ερμού 119, τηλ.: 210 3219 119

Δημοσίευση στο περιοδικό DownTown.

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/vyzantina-prosfoyrnia-se-petroktisto-foyrno-karamanlidika-downtown/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: