Προϊόντα > Τυροκομικά > Τυριά άλμης
Λευκό, ημίσκληρο, χειροποίητο τυρί άλμης, με ελαστική υφή και ελαφρώς αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, που προέρχεται από φάρμες των Λευκάρων Κοζάνης. Τρώγεται κυρίως μαγειρεμένο – ψητό ή τηγανητό – γιατί με το μαγείρεμα «κρύβει» το αλάτι κι αποκτά υφή κρεμμώδη.
Προέλευση: Κοζάνη
Γάλα: Αιγοπρόβειο
Eλάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
Συνδυάζεται με: Μπύρα, Ούζο, Τσίπουρο, Λευκό Κρασί, Ροζέ Κρασί, Κόκκινο Κρασί
Download pdf
Γάλα: Αιγοπρόβειο
Eλάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
Συνδυάζεται με: Μπύρα, Ούζο, Τσίπουρο, Λευκό Κρασί, Ροζέ Κρασί, Κόκκινο Κρασί
Download pdf
← Προηγούμενο
Τσαλαφούτι
Τσαλαφούτι
Επόμενο →
Κασέρι με 4 πιπέρια, Κοζάνης
Κασέρι με 4 πιπέρια, Κοζάνης