カラマンリディカ・トゥ・ファニ – アテネのおすすめグルメ・食事 | 現地を知り尽くしたガイドによる口コミ情報

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

肉加工品は、北ギリシャはドラマのサリーというメーカーのものを主に取り扱っています。スパイスペーストでコーティングした干し肉「パストゥルマ」は、ぜひ味わってみて。牛肉、ラクダ肉、羊肉のがあり、薄くスライスされたのをそのまま食べるほか、パストゥルマ入り揚げパイも絶品です。

Karamanlidika at Japanese travel guide Tour.ne.jp

旅の情報 > 海外現地クチコミ > アテネ(ギリシャ)グルメ > カラマンリディカ・トゥ・ファニの現地口コミ・地図

アテネ(ギリシャ)

グルメ

Karamanlidika Tou Fani – カラマンリディカ・トゥ・ファニ

デリ アテネ
15~20ユーロ 日曜

絶品肉製品やローカルチーズを味わえるデリ

肉料理がおいしい ガイドの超イチオシ! 人気急上昇

あまり知られていませんが、ギリシャの肉加工品はかなりハイレベル。しかし、旅行者が味わうことができるのはレストランのメニューでよく見かけるソーセージなど限られているし、お土産として日本へ持ち込むのは禁止されています。

Karamanlidika at Japanese gourmet travel guide Tour.ne.jp

もっといろんな肉加工品を食べてみたいという旅行者にとってもおすすめしたいのが、「カラマンリディカ・トゥ・ファニ」。中央市場の周辺に建ち並ぶ肉加工品の専門店の中でも、ここはレストランも併設していて、2014年春のオープン以来アテネっ子に大人気のお店です。

メニューはデリカウンターで販売もしているギリシャ各地の肉加工品やチーズ、それらを使った料理が中心で、マリネやスモークといった魚メニューも少しあります。ハム類とチーズの盛り合わせはメニューにもありますが、量が多く値段も高めなので、カウンターで選んだ好みのものを欲しいだけ切ってもらうのがおすすめ。

肉加工品は、北ギリシャはドラマのサリーというメーカーのものを主に取り扱っています。スパイスペーストでコーティングした干し肉「パストゥルマ」は、ぜひ味わってみて。牛肉、ラクダ肉、羊肉のがあり、薄くスライスされたのをそのまま食べるほか、パストゥルマ入り揚げパイも絶品です。

料理は1品が平均5~6ユーロ。2人で食事するなら、飲み物込みで25~30ユーロぐらいが目安です(ボトルワインを頼むともう少し高くなります)。席数が少なめなので、週末の昼や夜など混雑する時間は避けるか予約を入れておくのが無難です。

Source, Photos: カラマンリディカ・トゥ・ファニ – アテネのおすすめグルメ・食事 | 現地を知り尽くしたガイドによる口コミ情報【トラベルコちゃん】

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/tour-ne-jp-gourmet-karamanlidika/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

    … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: