The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Γράφουν για εμάς και τους ευχαριστούμε. Διαβάστε την ανάρτηση της κ. Αργυράκη, όπως δημοσιεύτηκε στο πολύ ενδιαφέρον blog «The Red Studio».

#αλλαντικά #παστουρμάς #καβουρμάς #σουτζούκι #καραμανλίδικα #karamanlidika

InstagramCapture_e988bc4c-b27a-4acd-9a30-8e819c8eb0c8_jpg

Natalia Argyraki:
I am a Greek Journalist & Blogger. I love travelling as much as I love writing. I am obsessed with Cinema, Film Festivals, London, Theater and my Family. The Red Studio is a place where I share true stories, thoughts on films & plays and also interviews with people from all over the world!
P.S.: What you think, you become.

The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red StudioThe Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red Studio

The Red Studio: Throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. #Discover

The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red Studio

Αυτός εδώ είναι ο Φάνης. Και είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους (και επιχειρηματίες) που έχω συναντήσει. Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, λοιπόν, βρέθηκα με την πιο κατάλληλη συντροφιά: τη φίλη μου τη Μαρία Μ. που αγαπάει την Κωνσταντινούπολη, την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί, έχει κάνει δεύτερες σπουδές στην Τουρκική γλώσσα και τέλος πάντων, εκπέμπει άρωμα ανατολίτικο. Και τη νέα μας φίλη, την μαγείρισσα / σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, με την οποία εγώ γνωρίστηκα μέσω μίας συνέντευξης που κάναμε τον χειμώνα και η Μαρία Μ. μέσω, φυσικά, της Πόλης.

The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red Studio The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red Studio

Ο χώρος άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα [στις 15 Μαΐου 2014]. Παρακάτω σας λέω περισσότερα για το τι θα βρείτε εκεί (#βιολογικά προϊόντα, #τυριά και #αλλαντικά από εργοστάσια της Δράμας και #μεζέδες για να καθίσετε εκεί και να πιείτε #μπύρα, ούζο, κρασί). Εμείς δοκιμάσαμε πολλά και πήραμε και καλούδια φεύγοντας (καταπληκτική η μαρμελάδα σύκο και το παξιμάδι με ρίγανη και ντομάτα). Στο πίσω μέρος έχει και αυλή, καλοκαιρινή, δροσερή. Ό, τι πρέπει.

The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, φωτογραφία The Red Studio

ΙΝΦΟ:
Οι καραμανλίδικες γεύσεις είναι στοιχείο του πολιτισμού και μέρος των παραδόσεων, που μαζί με τη γραφή και τη θρησκεία οι #Καραμανλήδες διατήρησαν ανέπαφα για πολλούς αιώνες στην Καππαδοκία και στην Κιλικία. Η πατρίδα τους ονομάστηκε Καραμανία από τους Οθωμανούς και οι κάτοικοι Καραμανλήδες.

Σήμερα στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» μπορούμε να δοκιμάσουμε αυθεντικές καραμανλίδικες #συνταγές μαγειρικής και να αγοράσουμε προϊόντα αλλαντοποιίας Sary, που παράγει ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας στα εργαστήριά Sary στη Δράμα. Θα βρούμε: #τυριά παλαίωσης, αλλαντικά ωρίμανσης, ψητά, καπνιστά και παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Ειδικότητά του Φάνη είναι ο παστουρμάς, ο καβουρμάς, το #σουτζούκι και τα προϊόντα ωρίμανσης.

The Red Studio: Στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/the-red-studio-sta-karamanlidika-tou-fani/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: