Οι μερακλήδες πάνε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» – Tα Καραμανλίδικα στο GreekGuide

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Οι μερακλήδες πάνε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»
από το GreekGuide και τη Νάντια Μασσαχού

Ta-Karamanlidika-tou-Fani-1011
Μια ταβέρνα και παντοπωλείο συστεγάζονται για τους λάτρεις του παστουρμά -κι όχι μόνο-

Η ιδέα προήλθε από το βυζαντινό «παστομαγειρείο». Και φυσικά, από τον Φάνη. Ο τελευταίος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια μας καλωσορίζει (και) στην επιχείρηση του πατέρα του, απέναντι από τα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», στο γνωστό για τους παστουρμάδες του, «Αραπιάν».

Άρα εξαρχής αντιλαμβάνεται κανείς πως εδώ υπάρχει πολύ μεράκι και μπόλικη αγάπη για νόστιμες κι αγνές γεύσεις αλλά και την καραμανλίδικη μαγειρική.

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», λοιπόν, βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη Βαρβάκειο αγορά, στεγάζονται σε ένα γοητευτικό αρχοντικό που έχει διατηρήσει αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία, με τα εντυπωσιακά ταβάνια, να κλέβουν την προσοχή. Το όνομα προήλθε από τη διάλεκτο των Ελλήνων της Καππαδοκίας, απ’ όπου κατάγεται και ο παστουρμάς.

Με το που μπείτε στο χώρο, θα αισθανθείτε αυθόρμητα οικεία. Ένα παντοπωλείο στη μέση του μαγαζιού, με διαλεχτούς παστουρμάδες, αλλαντικά και τυριά να κρέμονται και να σε βάζουν σε πειρασμό, και τραπέζια τριγύρω που περιμένουν να σε φιλοξενήσουν όμορφα κι απλά, δημιουργούν σε όποιον έρθει την αίσθηση ότι βρίσκεται «σε φιλικό σπίτι» με τον χρόνο βέβαια να έχει γυρίσει λίγο σε άλλους καιρούς.

Το μενού μάς μυεί σε αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής, είναι αποδεσμευμένο από πολλές και πλούσιες προτάσεις, ενώ με επιτυχία στοχεύει σε συγκεκριμένα πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα. Επίσης, μπορείτε να διαμορφώσετε μόνοι σας την ποικιλία σας, ενώ το προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Οι συνταγές με αυγά Χίου από ελεύθερη βοσκή και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα ποτών, με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα, είναι ικανοποιητική και για όλα τα γούστα και «πορτοφόλια», ολοκληρώνοντας μια αυθεντική γευστική εμπειρία.

Φεύγοντας μπορείτε να προμηθευτείτε τα βραβευμένα προϊόντα των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary. To παστράμι μόσχου, το χοιρινό ζαμπόν με δενδρολίβανο, το μπούτι μόσχου με γλυκιά πάπρικα, το προσούτο Δράμας, ο καβουρμάς μόσχου, η sardinella, ο καραμανλίδικος παστουρμάς και το πολίτικο σουτζούκι αποτελούν μόνιμες ατραξιόν. Θα βρείτε ντόπια είδη παντοπωλείου όπως προϊόντα από κράνο, χειροποίητα ζυμαρικά από την Ξάνθη, οξύρρυγχο, καπνιστό σολομό και μια απίθανη συλλογή τυριών που περιλαμβάνουν γιδοτύρι, κατσικίσιες και αγελαδινές γραβιέρες, τυριά άλμης, κασέρι Ξάνθης και παλαιωμένα τυριά από όλη την Ελλάδα.

Tip: Κρατήσεις γίνονται μόνο για το βράδυ.

Info

Δευτέρα-Σάββατο: 07.00-00.00
Τιμές: Από 10-12 ευρώ/άτομο

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα
Τηλ. 210 3254184, 210 3217238
www.karamanlidika.gr

Newsbeast.gr | ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ : Οι μερακλήδες πάνε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/ta-karamanlidika-sto-greekguide/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

    … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: