Στριφτάρια μελιτζάνας με φιλέτο γαλοπούλας καπνιστο Sary LeGrand και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Συνταγές
Ετικέτες: | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail
Striftaria.melitzanas.me.fileto.galopoulas.kapnisto.Sary.Legrand.kai.grabiera.kokkinista.sto.fourno

προετοιμασία 20′
ψήσιμο 30′

Υλικά για 4 άτομα

2 κάπως μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε 12 λεπτές φέτες (κατά μήκος)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες και η κάθε φέτα κομμένη στη μέση
250 γραμμάρια γραβιέρα, κομμένη σε ισόπαχα μπαστουνάκια, για τη σάλτσα ντομάτας
450 γραμμάρια ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα)
1 μικρό κρεμμύδι, ξερό
½ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό, ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για μισή ώρα.
Τις ξεπλένουμε καλά με νερό και τις σκουπίζουμε.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε ελαφρά σε ραβδωτό τηγάνι, σχάρα ή σε ένα αντικολητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε καθαρή επιφάνεια κοπής, απλώνουμε τη φέτα μελιτζάνας, από πάνω απλώνουμε τη μισή φέτα αλλαντικού και πιό κάτω, στο πιό λεπτό μέρος, βάζουμε το μπαστουνάκι γραβιέρας.
Τυλίγουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε τα στριφτάρια.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω βάζουμε τα στριφτάρια μελιτζάνας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, που τη βάζουμε πάνω στα στριφτάρια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Καραμανλίδικες συνταγές από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής, το #φιλέτο #γαλοπούλας #καπνιστό #Sary #LeGrand και να επιλέξετε γραβιέρες «μικρών παραγωγών», στο #εδεσματοπωλείο – #παντοπωλείο «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.

Tα «Καραμανλίδικα του Φάνη» – Eπικοινωνία – Χάρτης

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/striftaria-melitzanas-me-fileto-galopoulas-kapnisto-sary-legrand-kai-grabiera-kokkinista-sto-fourno/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Λειτουργία στην εορταστική περίοδο

    Αγαπητοί μας πελάτες και φίλοι, στο online παντοπωλείο μας eshop.karamanlidika.gr, που εμπλουτίζεται διαρκώς, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται το γιορτινό σας τραπέζι. Για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε κατάλληλα τις αγορές σας, ώστε να παραλάβετε έγκαιρα την παραγγελία σας. Σας ενημερώνουμε ότι δε θα πραγματοποιούμε αποστολές παραγγελιών λιανικής πώλησης (eshop ή τηλεφωνικές) την Τετάρτη […] Περισσότερα:
  • Ηλεκτρονικό παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, κατ’ οίκον! Αγαπητοί πελάτες και φίλοι μας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας #παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε #τυροκομικά προϊόντα, #αλλαντικά, είδη παντοπωλείου και #ποτά. Τα είδη παντοπωλείου περιλαμβάνουν βιολογικά #αυγά και #κρέας, #ελαιόλαδα και #ελιές, #ζυμαρικά και #όσπρια καθώς και #πίτες έτοιμες για ψήσιμο. Περιλαμβάνουν ακόμα #χαλβάδες και […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: