Πλιγούρι με παστουρμά

Συνταγή: Πλιγούρι με παστουρμά

Υλικά για 2 άτομα

1 κούπα πλιγούρι
2 κούπες νερό
6 φέτες #καραμανλίδικο #παστουρμά μπούτι
1 μικρό κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πρέζα κύμινο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό ζεστό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τις φέτες του παστουρμά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος προτείνει στους αναγνώστες της LiFO μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές με παστουρμά που σερβίρει στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lifo, στην ενότητα «Γεύση» που επιμελείται η κ. Νίκη Μηταρέα.
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Πηγή: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μας μαθαίνουν πώς να τρώμε παστουρμά – www.lifo.gr

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε τον αυθεντικό καραμανλίδικο παστουρμά μπούτι, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».