Πήγαμε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»: Εδώ τον λένε «παστιρμά»! Φάση- Εστιατόρια- αθηνόραμα.gr

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | |

Facebooktwitterredditpinterestmail


#Σουτζούκια κρεμάμενα, τηγανιές και #ούζα σε ένα καινούργιο­ #μερακλίδικο χαρμάνι αλλαντοπωλείου και μεζεδοπωλείου ­Ευριπίδου και Σωκράτους γωνία.

«Goat cheese from Naoussa, northern Greece»: ο… μάστερ τυριών και αλλαντικών Φάνης Θεο­δωρόπουλος (Αραπιάν) τρατάρει ένα ζευγάρι Αμερικάνων, το οποίο μόλις έχει περάσει τη βαβούρα και την πολύχρωμη πραμάτεια της Ευριπίδου, ένα παλαιωμένο, καπνιστό κατσικίσιο τυρί. Τους βγάζει στο μπακαλόχαρτο και λίγο από το δραμινό #παστράμι του Παρασκευά Σαρήμπογια (αλλαντοποιία Sary), μαζί με τον οποίο έφτιαξαν τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Είναι ωραία εδώ.Το νεοκλασικό με τα ζωγραφιστά ταβάνια και τους πέτρινους τοίχους είναι σκέτο μπιζουδάκι και η βιτρίνα με τη νοικοκυρεμένη συσσώρευση καραμανλίδικων λουκάνικων, το #προσούτο, τους #καβουρμάδες, τις #μορταδέλες, τις #γραβιέρες, τα #κασέρια και τα #αλμυροτύρια το θρέφει το μάτι.

Με τα ράφια να σιγοντάρουν με θρακιώτικα ιφκάδια, #παξιμαδάκια και βαζάκια με πιπεριές, έχεις όλες τις προδιαγραφές για σπιτικό τσιμπούσι. αλλά το ζήτημα είναι ότι στο «μεζετζίδικο» –δική τους η ταμπέλα– στις παρυφές της Βαρβάκειου μπορείς και να καθίσεις. Η κουζίνα βγάζει ντολμαδάκια γιαλαντζί, παστουρμά, που εδώ τον λένε και τον γράφουν παστιρμά, με πλιγούρι και ντομάτα, μια σειρά από σαγανάκια (δοκιμάστε οπωσδήπoτε αυτό με το νιώτικο κεφαλοτύρι), βοδινό λουκάνικο σε πίτα και άλλα απλά πράγματα, που εστιάζουν χωρίς μεγαλοστομίες στην πρώτη ύλη.

Ο ρυθμός με τον οποίο έρχονταν οι #μεζέδες τις πρώτες ημέρες ήθελε ακόμη λίγη βελτίωση, αλλά με τη Μαρίκα Νίνου να τραγουδάει «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» και άλλα λαϊκά εποχής, ούζα, τσίπουρα κι ελληνικές μπίρες, τα παρεάκια που είδα να στήνονται τριγύρω από τα μαρμάρινα τραπέζια αλλά και στην πίσω αυλή, η οποία μοιάζει με σοκάκι παλιάς­ Αθήνας, ήταν αρκετά ανέμελα για να παραπονεθούν…
Μεζετζίδικο καρέ καρέ


Πράσινη σαλάτα

Μόνο vegan δεν είναι, πράγμα αναμενόμενο σε αυτό το περιβάλλον. Πρασινάδες, ντοματίνια, λάδι και καλό ξίδι, που «βγαίνει» όμορφα, συναντούν το νιώτικο ξινοτύρι και το πικάντικο σαλάμι Δράμας σε αυτό το πιάτο-γεύμα από μόνο του.


Καραμανλίδικα παστουρμαδοπιτάκια

Τον ωραιότατο παστουρμά τον τυλίγουν σε φύλλο γιουφκά και να σου μια σειρά από μακρόστενα πιτάκια με αφράτο, τραγανό περίβλημα, καλο-τηγανισμένα, που τα τρως άνετα και με το χέρι – σνακ Ανατολής.


Σουτζούκι Αδάνων τηγανιά

Με σήμανση hot, hot, hot! Δεν το λένε τυχαία «πύραυλο» αυτό το πιάτο, είναι. Το σουτζούκι είναι διαολεμένα καυτερό κι έρχεται με αβγά μάτια, ντομάτα και γιαούρτι, για να το σβήσεις λίγο. Αν αντέχετε…

Από την ‘Άντζελα Σταματιάδου, για το Αθηνόραμα

Πηγή, φωτογραφίες: Πήγαμε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»: Εδώ τον λένε «παστιρμά»! | Φάση – Εστιατόρια – αθηνόραμα.gr

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/phgame-sta-karamanlidika-tou-fani-edw-ton-lene-pastirma-athinorama-gr/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

    … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: