Περνάμε καλά και με τα λίγα! | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Μοσχαρίσιο #παστράμι, ελληνικό #προσούτο, #καβουρμάς, καπνιστό #χοιρομέρι, μοσχαρίσια καπνιστή #γλώσσα και #καραμανλίδικα #λουκάνικα είναι μερικοί μόνο από τους δελεαστικούς μεζέδες που μπορείτε να βρείτε στην πιο πολυεθνική γειτονιά της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου. Επίσης μπορείτε να βρείτε #γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά #τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια #φέτα από την Πελοπόννησο, #τουλουμοτύρι από την Κρήτη, #κασέρι παλαίωσης από την Ξάνθη και φρέσκα #κατσικίσια τυριά.

Βγαίνοντας για ψώνια, μη χάσετε την ευκαιρία για ένα #τσίπουρο ή #ουζάκι με #μεζέ. Θα είναι το bonus των… τυχερών που έχουν αναλάβει το κομμάτι των αγορών.

Συντάκτης: Δημήτρης Σταθόπουλος

Μια ανάσα μάς χωρίζει από τα Χριστούγεννα. Γιορτινό κλίμα λοιπόν. Βοηθούν λίγο η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και τα χιλιάδες φωτάκια που αλλάζουν την εικόνα της πόλης τα βράδια, λίγο τα μαγαζιά με τις στολισμένες βιτρίνες και περισσότερο η ανάγκη μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Μπορεί η κρίση να βάζει φρένο στη σπατάλη, μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να μην επιτρέπουν σε μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να έχουν έστω και τα στοιχειώδη, αλλά για όλους υπάρχει διέξοδος για τη διασκέδαση.

Οι δεκάδες εκδηλώσεις των δήμων -μέρος των οποίων παρουσιάσαμε το περασμένο Σάββατο- επιτρέπουν σε κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ να μπει στο εορταστικό πνεύμα.

Οσοι μπορούν και θέλουν να βγουν εκτός μπορούν να αναζητήσουν τις προσφορές για φαγητό και ποτό με τιμές… σπιτικές.

Σε πολλά από τα μαγαζιά θα υπάρχει και ορχήστρα με ζωντανή μουσική. Κάντε την έρευνά σας…

Και αν μείνετε σπίτι…

Μπορεί στα προ κρίσης χρόνια οι γιορτές να ήταν ταυτισμένες για τους πολλούς με εξόδους σε εστιατόρια και μπαρ, ωστόσο η κρίση μάς έφερε πιο κοντά. Γιορτή στο σπίτι, με ή χωρίς ρεφενέ.

Είναι η διασκέδαση που έζησαν οι μεγαλύτεροι όταν τα σπίτια ήταν γύρω από αυλές και οι σχέσεις των ανθρώπων πιο στενές.Τολμήστε το λοιπόν και οργανωθείτε.

Είναι βέβαιο ότι, αν υπάρχει καλή παρέα, μπορείτε να περάσετε μαζί με φίλους αξέχαστες στιγμές. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να εντάξετε στην παρέα φίλους που ξέρετε ότι θα είναι μόνοι ή δεν έχουν την άνεση να πάνε πουθενά. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Μερικά μυστικά που θα σας κάνουν τη γιορτή πιο εύκολη.

Βήμα πρώτο: Επιλέγουμε ως χώρο το σπίτι με τους μεγαλύτερους χώρους.

Βήμα δεύτερο: Καλή η δημοκρατία, αλλά δεν χρειάζεται γενική συνέλευση για τη γιορτή. Προτιμήστε την απευθείας ανάθεση. Κάποιος ας αναλάβει τον συντονισμό.

Αυτός θα φροντίσει, όταν κλείσουν οι συμμετοχές, τον ρόλο και τα καθήκοντα του καθενός.

Θα χρειαστεί κάποιος/οι να βοηθήσουν στη διευθέτηση του χώρου, κάποιοι άλλοι με τις αγορές και κάποιοι με τη μαγειρική.

Αν έχετε απορίες, ρωτήστε τα παιδιά σας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι νέοι που τα τελευταία χρόνια διασκεδάζουν με αυτόν τον τρόπο.

Το μενού

Το μενού είναι εύκολο να περιλαμβάνει μεζεδάκια που δεν τα έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας.

Μια βόλτα στα μαγαζιά της Σοφοκλέους στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να φέρει στο τραπέζι μας γεύσεις που δεν γνωρίζαμε, χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε εκεί όλο σας το πορτοφόλι.

Μοσχαρίσιο #παστράμι, ελληνικό #προσούτο, #καβουρμάς, καπνιστό #χοιρομέρι, #μοσχαρίσια #καπνιστή #γλώσσα και #καραμανλίδικα #λουκάνικα είναι μερικοί μόνο από τους δελεαστικούς μεζέδες που μπορείτε να βρείτε στην πιο πολυεθνική γειτονιά της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου.

Επίσης μπορείτε να βρείτε #γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά #τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια #φέτα από την Πελοπόννησο, #τουλουμοτύρι από την Κρήτη, #κασέρι παλαίωσης από την Ξάνθη και φρέσκα #κατσικίσια τυριά. Βγαίνοντας για ψώνια, μη χάσετε την ευκαιρία για ένα τσίπουρο ή ουζάκι με μεζέ. Θα είναι το bonus των… τυχερών που έχουν αναλάβει το κομμάτι των αγορών.

Και μετά το φαγητό…

Το γλέντι και το κέφι μπορεί να αρχίζει γύρω από το τραπέζι αλλά δεν τελειώνει μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Αν στην παρέα υπάρχουν κάποιοι που παίζουν κάποιο όργανο, είναι σίγουρο ότι το γλέντι θα τραβήξει σε μάκρος συντροφιά με κρασί. Φροντίστε μόνο να είναι καλής ποιότητας – όχι απαραίτητα ακριβό.

Αν δεν υπάρχει «οικογενειακή ορχήστρα», θα πρέπει κάποιος μη δογματικός να αναλάβει τη μουσική. Καλά είναι τα αντάρτικα, αλλά δεν είναι για τα Χριστούγεννα – λέμε τώρα.

Τέλος, φροντίστε να υπάρχουν επιτραπέζια. Εκτός από τους δήθεν που δεν συμμετέχουν στο μουσικό γλέντι, ίσως τελικά να βρεθείτε όλοι γύρω από το τραπέζι παίζοντας παιχνίδια.

Βασικό: Μη φύγετε από το σπίτι που σας φιλοξένησε χωρίς να προσφέρετε ένα χέρι βοήθειας τόσο στο συμμάζεμα των σερβίτσιων όσο και του χώρου.

#παστράμι, #προσούτο, #καβουρμάς, #χοιρομέρι, #μοσχαρίσια #καπνιστή #γλώσσα, #καραμανλίδικα #λουκάνικα, #μεζέδες, #Ευριπίδου
#γραβιέρες, καπνιστά #τυριά, κατσικίσια #φέτα, #τουλουμοτύρι, #κασέρι παλαίωσης, #φρέσκα #κατσικίσια τυριά, #ψώνια, #τσίπουρο, #ουζάκι, #μεζέ

Πηγή: Περνάμε καλά και με τα λίγα! | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/pername-kala-ke-me-ta-liga-efsyn/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • oi-karamanlidikoi-mezedes-erxontai-se-esas_ergasthri-karamanlidika-ermou

  Τα πιάτα του Εργαστηρίου μας, τώρα στο χώρο σας: νέα υπηρεσία – Delivery

  Οι Καραμανλίδικοι μεζέδες, έρχονται σε εσάς Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε για τη νέα υπηρεσία αποστολής έτοιμου φαγητού – Delivery που εγκαινιάζουν από σήμερα, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Όλα τα πιάτα του καταλόγου που διαθέτει το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού, εάν μένετε ή εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας, τώρα έρχονται στο χώρο σας! Επιλέξτε […] Περισσότερα:
 • Επανεκκίνηση λειτουργίας – Παραμένουμε Ασφαλείς!

  Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εστίασης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού και το «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους, επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου του 2020. Βρισκόμαστε δίπλα σας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΦΕΤ μέτρα και βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις, με […] Περισσότερα:
 • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: