Παστουρμαδόπιτα με καραμανλίδικο παστουρμά Sary

προετοιμασία 20′ ψήσιμο 45′

Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.

6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη στο εμπόριο) ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (σε συγκεκριμένα delicatessen)

13 – 15 (120 – 150 γρ. περίπου) φετούλες παστουρμά μόσχου (χωρίς το τσιμένι) Sary

350 γρ. κασέρι κομένο σε λεπτές φέτες

2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες (όχι λιωμένες)

2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1/2 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι

Διαδικασία

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης. Λαδώνουμε ενδιάμεσα τα φύλλα ζύμης. Αραδιάζουμε τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου ζύμης.

Συνεχίζουμε με τις μισές φετούλες κασέρι. Στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες. Κατόπιν, σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την πίττα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα και λαδώνουμε ενδιάμεσα. Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε την πίττα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C., για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την πίττα ζεστή. Καραμανλίδικες συνταγές, από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυθεντικά υλικά της συνταγής, χωριάτικη ζύμη, φύλλα ζύμης γιουφκά, παστουρμά μόσχου Sary και κασέρι, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.

Επισκεφθείτε «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»