Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα», Check it out

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Προτείνουμε
Ετικέτες: | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

… τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους …
… μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια.

Το όμορφο μεζετζίδικο βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Είναι ολόκληρος κόσμος τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Στη βιτρίνα τους, κάτω από τις αρμαθιές με τις πιπερίτσες, όλη η γκάμα των αλλαντικών Sarry συναντά εξαιρετικά τυριά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα καπνιστά μύδια, τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους στη σάλα και στην κρυμμένη σχεδόν, νοσταλγική αυλή που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία.

Κι αν το μεζετζίδικο – εδεσματοπωλείο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου ξέρει να σε σουλατσάρει στα ωραία παλιά, έχει χώρο και για τα –επίσης ωραία– καινούργια. Τώρα ας πούμε ενισχύει την… πόσιμη συλλογή του με μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Εκεί και το Puro του Καραθάνου από τα Άγραφα, το παλαιωμένο τσίπουρο του Καρδάση από τον Τύρναβο, το Dark Cave του Τσιλιλή από τα Μετέωρα και το παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου από την Εύβοια, εκεί και το Lord Amber της οικογένειας Βλαδίκα από τις Σέρρες κι η Χρυσή Βίδρα του Γκλίναβου από την Ήπειρο, ανοίγουν ένα μεγάλο πεδίο προς εξερεύνηση με αρώματα μελιού και ώριμων φρούτων, ξηρών καρπών, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Πηγή: Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα», Check it out – Εστιατόρια – αθηνόραμα.gr

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/paleomena-tsipoura-sta-karamanlidika-check-it-out/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι - Εξωτερική άποψη του καταστήματος

    Η πολίτικη κουζίνα της Αθήνας: «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» στον «Alpha TV»

    Η «πολίτικη κουζίνα» της Αθήνας Η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV», επισκέφτηκε το Εργαστήριό μας, «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» στην οδό #Ερμού 119, παρουσιάζοντας την πολίτικη #κουζίνα της #Αθήνας. – Παρακαλώ πάρα πολύ, θέλω να δείξουμε αυτή τη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, την […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: