Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας | Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο ethnos.gr

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες:

Facebooktwitterredditpinterestmail

Γράφουν για εμάς και τους ευχαριστούμε.

#καραμανλίδικα #αλλαντικά #γκουρμέ #αθήνα #karamanlidika

Γκουρμέ στέκια γεμίζουν «αρώματα» τις γειτονιές
Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας

«Η εποχή που τα γευστικά στερεότυπα κυριαρχούσαν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η διαπίστωση αυτή δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα κάνουν τη δυναμική εμφάνισή τους καταστήματα με «ταυτότητα» και πάσης φύσεως λιχουδιές.

Ο νέος «γκουρμέ» χάρτης έχει ως άξονα το μεράκι νέων ανθρώπων που βγήκαν στις αγορές με «κεφάλαιο» τα αγνά υλικά, τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές από το σεντούκι της… γιαγιάς. Χάρις στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους, η πόλη δεν ήταν ποτέ πιο γευστική…»

Μπακάλικο με… ξεχωριστά πιάτα

Εχοντας ζήσει από μικρός στο κέντρο της Αθήνας, αφού το γνωστό παστουρματζίδικο «Αραπιάν» που λειτουργεί από το 1935 ανήκει στην οικογένειά του, ο Φάνης Θεοδωρόπουλος, ενώ είχε χρόνια την ιδέα στο μυαλό του, την υλοποίησε μόλις πριν από δύο μήνες. «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – karamanlidika.gr, το καινούργιο μαγαζί που πουλάει παστουρμάδες, αλλαντικά και τυριά, αλλά την ίδια στιγμή σερβίρει ξεχωριστά πιάτα στους πελάτες του, δεν θα μπορούσε να ανοίξει σε κάποια άλλη γειτονιά.

«Το κέντρο της Αθήνας έχει άλλο… αέρα» λέει ο 37χρονος. «Εψαχνα να βρω ένα χώρο στην περιοχή. Εδώ μεγάλωσα και εδώ αισθάνομαι ασφαλής, ανάμεσα στον κόσμο. Το μαγαζί που άνοιξα είναι η εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης. Η ιδιαιτερότητά του στηρίζεται στο ότι ο πελάτης μπορεί να αγοράσει τα αλλαντικά μας, αλλά και να δοκιμάσει τα ξεχωριστά πιάτα μας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα προϊόντα μας. Συνδυάζουμε την πολύ καλή πρώτη ύλη που έρχεται από το εργαστήρι του Παρασκευά Σαρήμπογια στη Δράμα με απλές αλλά ποιοτικές γεύσεις» προσθέτει.

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Φωτογραφία Δημήτρης Μαλλιαρός

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Φωτογραφία Δημήτρης Μαλλιαρός

Η φρέσκια ιδέα του Φάνη συνάντησε την οικογενειακή παράδοση και δημιουργήθηκε ένα «μπακάλικο μέσα σε ένα εστιατόριο». Παστουρμαδοπιτάκια, πατάτα καβουρμά, παστουρμάς με πλιγούρι, αβγά με σουτζούκι είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρουν στους πελάτες.

Κλάρα Γενιτσαριώτη, Έθνος – Κοινωνία

ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64039178′ – Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας | κοινωνία | ethnos.gr.

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/oi-neoi-pou-allazoun-th-geush-ths-athina-karamanlidika-ethnos/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Λειτουργία στην εορταστική περίοδο

    Αγαπητοί μας πελάτες και φίλοι, στο online παντοπωλείο μας eshop.karamanlidika.gr, που εμπλουτίζεται διαρκώς, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται το γιορτινό σας τραπέζι. Για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε κατάλληλα τις αγορές σας, ώστε να παραλάβετε έγκαιρα την παραγγελία σας. Σας ενημερώνουμε ότι δε θα πραγματοποιούμε αποστολές παραγγελιών λιανικής πώλησης (eshop ή τηλεφωνικές) την Τετάρτη […] Περισσότερα:
  • Ηλεκτρονικό παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, κατ’ οίκον! Αγαπητοί πελάτες και φίλοι μας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας #παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε #τυροκομικά προϊόντα, #αλλαντικά, είδη παντοπωλείου και #ποτά. Τα είδη παντοπωλείου περιλαμβάνουν βιολογικά #αυγά και #κρέας, #ελαιόλαδα και #ελιές, #ζυμαρικά και #όσπρια καθώς και #πίτες έτοιμες για ψήσιμο. Περιλαμβάνουν ακόμα #χαλβάδες και […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: