【ギリシャ】グルメ必訪!人気デリ&レストラン「カラマンリディカ」の新店舗 | たびこふれ

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

人気デリ&レストラン「カラマンリディカ」の新店舗

Γενική εξωτερική άποψη του καταστήματος - «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι

ギリシャの美味「アランディカ」とは?
アテネでアランディカを食べるならここ!
エルムー店のおすすめポイント
パワーアップしたメニュー

ギリシャの美味「アランディカ」とは?

ヨーロッパの豊かな食文化のひとつに、種類豊富な肉加工品があります。日本ではシャルキュトリーというフランス語で一番よく知られていますが、加工により肉を保存する技術が生まれたのは古代ギリシャ時代とも言われています。ギリシャ語でシャルキュトリーにあたる言葉は「アランディカ」。現代ギリシャには古くから伝わるもの、他国から影響を受けたものなど数多くのアランディカがあります。

これらはギリシャ国外ではほとんど食べることはできず、また、日本への肉製品の持ち込みは厳しい規制があるので個人がお土産として持ち帰るのもNG。ギリシャ旅行をされる方は、ぜひ現地で味わってみて下さい。

Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι - Άποψη από τις προθήκες του καταστήματος: Παστράμι, ψητό χοιρομέρι, ψητό μπούτι, ψαρονέφρι, καβουρμάς μόσχου, σαλάμι αέρος, κ.α.
<カラマンリディカで売られているアランディカ。これはごく一部>

アテネでアランディカを食べるならここ!

アテネでアランディカを食べるなら、イチオシのお店が「カラマンリディカ・トゥ・ファニ」。昔ながらの雰囲気が残る中央市場そばにある小さなアランディカ屋から派生したデリ&レストランです。好みのハムなどを切ってもらって軽く飲むにもよし、がっつり食事を楽しむにもよし。地元民にもツーリストにも人気の高いお店で、筆者もよくアランディカを買いに行っています。

ちょっと狭いのでいつも混んでいるのが難点だったのですが、満を持して2号店がこの夏オープンし、話題を呼んでいます。

Παστουρμάς καραμανλίδικος καμήλας, με παξιμάδια πίτες και χειροποίητα ντολμαδάκια - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
<スパイスペーストでコーティングされた干し肉、パストゥルマ>

Καπνιστό με κόλιαντρο, γραβιέρα με μπούκοβο, Τσεμπέρι Ιθάκης, κριτσίνια και παξιμάδια Τήνου, ροζέ κρασί, κασέρι με κάνναβη - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
<チーズも品揃え豊富>

エルムー店のおすすめポイント

Γενική εσωτερική άποψη του καταστήματος - «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι

モナスティラキ駅にほど近い、エルムー通りにオープンしたこのお店は間口が広く開放的な造りになっています。看板商品であるパストゥルマ(スパイスペーストでコーティングされた干し肉)はじめさまざまなアランディカがディスプレイされたスタイルは1号店と同じですが、より広くゆったりとしたレイアウトです。さらに目を惹くのが、デリカウンターの奥に設置された石窯。これがエルムー店の目玉のひとつで、アランディカを使った焼きたてのパイなどが楽しめます。

prosfournia-se-pyropetra-neo-katasthma_Ergasthri-ta-Karamanlidika-tou-Fanh-Ermou-119_0066Fa

パワーアップしたメニュー

新メニューもいっぱいで、何を食べようか迷ってしまうこと必至。アランディカやチーズはもちろん、前述の石窯メニューは絶対押さえておきたいし、料理のクオリティも高いですよ。新しく登場したメニューには、パストゥルマ入りのムサカといった面白いものも。有名かつ定番なギリシャ料理のひとつドルマデス(ブドウの葉で米などを包んだもの)は、トライしてみる旅行者が多いですが、実は当たり外れの大きいメニューです。ここのは美味しいのでおすすめ。

Μουσακάς καραμανλίδικος με παστιρμά - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
<パストゥルマ入りムサカ>

Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι - Χειροποίητα ντολμαδάκια, παρασκευή στον πάγκο του Εργαστηρίου

<ドルマデス>

8種類に増えたスイーツのメニューも要チェックです。コンスタンティノープル風のスイーツ中心で、山羊乳を使ったものなど少し独特な味わいが、好きな人にはたまらない美味しさですよ。

TA KARAMANLIDIKA TOU FANI ERMOU – FOOD ARTISTRY


  • 住所:119 Ermou str., 10555, Athens.
  • 営業時間:月~土曜日 13:00~23:00(日曜定休)
  • 電話:(210)3219 119
  • HP: karamanlidika.gr

Source: 【ギリシャ】グルメ必訪!人気デリ&レストラン「カラマンリディカ」の新店舗 | たびこふれ

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/must-visit-gourmet-new-store-of-popular-deli-karamanlidika/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • oi-karamanlidikoi-mezedes-erxontai-se-esas_ergasthri-karamanlidika-ermou

    Τα πιάτα του Εργαστηρίου μας, τώρα στο χώρο σας: νέα υπηρεσία – Delivery

    Οι Καραμανλίδικοι μεζέδες, έρχονται σε εσάς Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε για τη νέα υπηρεσία αποστολής έτοιμου φαγητού – Delivery που εγκαινιάζουν από σήμερα, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Όλα τα πιάτα του καταλόγου που διαθέτει το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού, εάν μένετε ή εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας, τώρα έρχονται στο χώρο σας! Επιλέξτε […] Περισσότερα:
  • Επανεκκίνηση λειτουργίας – Παραμένουμε Ασφαλείς!

    Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εστίασης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού και το «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους, επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου του 2020. Βρισκόμαστε δίπλα σας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΦΕΤ μέτρα και βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις, με […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: