Μια γαστρονομική, πρωινή βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας – Greek Gastronomy Guide

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Το βασικό γεύμα το είχα τάξει στα Καραμανλίδικα! Γιατί είναι πιο Βαλκάνια!

Greek Gastronomy Guide

Μια γαστρονομική πρωινή βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές, αλλά και ψώνια, σε κουτούκια, καφενεία και καταστήματα.

του Γιώργου Πίττα

Τις προάλλες φιλοξενούσα φίλους εκπρόσωπους από το “Slow food” της Ιταλίας, στα πλαίσια συζητήσεων για τις γαστρονομικές κοινότητες της Ελλάδας και ειδικά των Κυκλάδων. Κάποια στιγμή μπήκε το καυτό ερώτημα. Αύριο πρωΐ έχουμε ένα κενό 6 ωρών. Τι μας προτείνεις, εδώ στο κέντρο;

Δεν τα έχασα, γιατί είχα φροντίσει να έχω σκονάκι. Την πρόταση που είχα κάνει και δημοσιεύτηκε – το πρώτο μέρος – στο τρέχον 2board του Αεροδρομίου Αθηνών. Μόνο που την συμπύκνωσα και την υπέστην… σε 6 ώρες.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας | Φωτό: Γιώργος Πίττας

“Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε”.

Το βασικό γεύμα το είχα τάξει στα Καραμανλίδικα! Γιατί είναι πιο Βαλκάνια!
Aπό το #Μοναστηράκι κάναμε μια μικρή παράκαμψη για να μπούμε στην #Ευριπίδου από την πλατεία Κλαυθμώνος και βρεθήκαμε στην οδό Φωκίωνος στο Heteroclito και δοκιμάσαμε κρασάκια μικρών παραγωγών.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας | Φωτό: Γιώργος Πίττας

Aκολούθησαν ψώνια στην #Ευριπίδου, θαυμασμός στον #παστουρμά του #Αραπιάν και ένα βαρύτερο γεύμα στα #Καραμανλίδικα. Εδώ απολαύσαμε τις λαχταριστές συνταγές της Στέλλας Σπανού με τα υλικά του #Sary. #Παστρουμάδες με αυγά, #καβουρμάδες με πατατούλες, #αλλαντικών ποικιλία.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας | Φωτό: Γιώργος Πίττας

Τα φιλαράκια φχαριστήθηκαν και ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην #Αθήνα και τις Κυκλάδες τον Σεπτέμβριο. Η πρωινή βόλτα στο κέντρο της #Αθήνας τους είχε πείσει!

Πηγή, φωτογραφίες: Μια γαστρονομική πρωινή βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας – Greek Gastronomy Guide

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/mia-gastronomiki-proini-volta-sto-kentro-tis-athinas-greek-gastronomy-guide/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: