Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο «Γαστρονόμο» – gastronomos.gr

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Εδεσματοπωλείον Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

Μαγαζιά | Παντοπωλεία | Διάφορα

Λίγα λόγια για το μαγαζί

Για τους προκομμένους και τους άξιους ανθρώπους μιλάνε τα έργα.
Ετσι συμβαίνει και με τον Αραπιάν, κατά κόσμον Φάνη Θεοδωρόπουλο, που όχι μόνο συνέχισε, τρίτη γενιά, την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και υπομονετικά και επίμονα διατήρησε και ανανέωσε τόσο την πελατεία του μικρού αλλαντοπωλείου όσο και την ήδη εκλεκτή συλλογή τους με τυριά και αλλαντικά. Συμβαδίζοντας με τις απαιτητικές εποχές, πήγε το μαγαζί τους ένα βήμα παραπέρα… στην κυριολεξία. Διαγωνίως και απέναντι από το πρώτο κατάστημα, σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο, με περίτεχνες τοιχογραφίες και πέτρινους τοίχους. Το μαγαζί θυμίζει παλιό αστικό καπηλειό με μαρμάρινα τραπεζάκια – εκείνος το λέει «μεζετζίδικο».

Τι ψωνίζουμε

Εδώ θα δοκιμάσουμε, παρέα με λιγοστά κρασιά, τσίπουρο ή μπίρα, λιχουδιές που ετοιμάζει η Μαρία, η Σπανιόλα μαγείρισσα, δίνοντας έμφαση στα διαλεχτά υλικά από τα ψυγεία τους. Παραδείγματος χάριν παστουρμαδοπιτάκια Καραμανλίδικα, σαλάτα με ξινοτύρι Νιώτικο και σαλάμι Δράμας, καβουρμά βοδινό με πατάτες κ.ά.

Μεταξύ άλλων, ζητήστε να σας κόψουν για το σπίτι τα άρτι αφιχθέντα: καπνιστό τυρί του Τρεμπελή από τη Νάουσα, αρμυροτύρι του Κασιώτη Βοναπάρτη και τα τυριά του Νιώτικου τυροκομείου Διασέλη, τα οποία βρίσκουμε αποκλειστικά στον Αραπιάν.
Σημειωτέον: εδώ, ως είθισται, πριν ψωνίσεις, δοκιμάζεις.

«Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 32 54 184

Νικολέτα Μακρυονίτου για το gastronomos.gr

Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» – Μαγαζιά | γαστρονόμος

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/karamanlidika-tou-fani-sto-gastronomos-gr/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: