Τα Καραμανλίδικα του Φάνη συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωϊνό», του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

«Ελληνικό Πρωϊνό»

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη σας προσκαλούν να απολαύσετε το «Ελληνικό Πρωϊνό», από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, που θα φιλοξενηθεί στην έκθεση «XENIA 2019», στο HALL 1 – περίπτερο C26, του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo», με τη φροντίδα του chef Στράτου Ιωσηφέλλη. Η δράση αποσκοπεί στη γνωριμία των επισκεπτών με γνήσια ελληνικά προϊόντα, ώστε με την κατάλληλη καθοδήγηση, να τα ενσωματώσουν στον πρωϊνό μπουφέ των επιχειρήσεών τους.

Καλωσήρθατε στο Ελληνικό Πρωϊνό

Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί κάτω από τον λαμπερό ήλιο, σε μία από τις αποδράσεις σας στη φύση ή στα νησιά ή ακόμα και σε ένα διάλειμμα στις όμορφες πόλεις της χώρας μας, και να απολαμβάνετε ένα μπουφέ με τοπικές σπεσιαλιτέ σε ένα ζεστό και φιλόξενο τραπέζι. Το «Ελληνικό Πρωϊνό» καλωσορίζει τους καλεσμένους των ξενοδοχείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τους προσκαλεί να γευτούν στο πρωϊνό τους τα αρώματα της ελληνικής γης μέσα από προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ. Γευτείτε την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής, που θα ταξιδέψει τις αισθήσεις σας και θα σας εμπνεύσει να ανακαλύψετε την γαστρονομική κληρονομιά της, τις τοπικές λιχουδιές και τους καρπούς της. Τι καλύτερο για να ξεκινήσει η μέρα σας…. Ελληνικό Πρωϊνό

Στράτος Ιωσηφέλλης

Το Ελληνικό Πρωϊνό

Η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος που μας προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της. Όλα αυτά τα αγαθά συγκεντρώνονται στο «Ελληνικό Πρωϊνό» και συνθέτουν τα εδέσματα που προσφέρονται από τα ξενοδοχεία-μέλη της κάθε περιοχής. Ανάλογα με το τι παράγει ο κάθε τόπος, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και την ιστορική του πορεία και επιρροές, διαμορφώνεται η ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα του. Στόχος του «Ελληνικού Πρωινού» είναι να την αναδείξει και να την κάνει γνωστή σε Έλληνες και ξένους περιηγητές. Το «Ελληνικό Πρωϊνό» είναι, λοιπόν, το εμπνευσμένο εγχείρημα του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Σκοπός του είναι να προωθήσει τη γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωϊνό» αποτελεί μία καινοτομία. Ένα δομημένο πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί αυστηρή τήρηση συγκεκριμένων παραμέτρων από τα ξενοδοχεία-μέλη, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα των προσφερόμενων προϊόντων και συνταγών. Για τον επισκέπτη, θα λέγαμε πως είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού που έχει επιλέξει. Επιλέγοντας το πιάτο της προτίμησής του, από μία ποικιλία αγαθών και παραδοσιακών συνταγών, κερδίζει την εμπειρία της τοπικής κουζίνας και των εθίμων του κάθε τόπου. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο «Ελληνικό Πρωϊνό», είτε μεμονωμένα είτε ως συστατικά των συνταγών του, βρίσκονται στην καρδιά της μεσογειακής διατροφής. Ψωμί, παξιμάδια, ελαιόλαδο και ελιές, γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα αποτελούν ορισμένα από αυτά. Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μάθετε και να απολαύσετε το «Ελληνικό Πρωϊνό». Ανακαλύψετε μέσα από αυτό τη διαφορετικότητα κάθε γωνιάς της χώρας μας.

Το «Ελληνικό Πρωϊνό» στην έκθεση «Xenia 2019», από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.)

Το Ελληνικό Πρωϊνό, μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην έκθεση Xenia 2019. Το Ελληνικό Πρωϊνό, η πλέον σημαντική δράση κοινωνικής ευθύνης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, με απώτερο σκοπό να ωφελείται από τον τουρισμό, αντίστοιχα και ανάλογα, η τοπική κοινωνία, θα φιλοξενηθεί στην έκθεση XENIA, 23 -25 Νοεμβρίου 2019, στο HALL 1 – περίπτερο C26, του Metropolitan Expo. Το κοινό της έκθεσης και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι και καταλυματίες που θα επισκεφθούν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στους χειμερινούς αλλά και καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα μαγειρικών δράσεων και προτάσεων, που θα παρουσιαστούν από τον σύμβουλο chef του Ελληνικού Πρωινού, κ.Στράτο Ιωσηφέλλη. Ο chef κ.Ιωσηφέλλης με πολυετή εμπειρία στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε σχολές μαγειρικής, έχει εντρυφήσει παράλληλα στις sugar και gluten free παρασκευές, αλλά κυρίως στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωϊνό. Τα live actions που θα λάβουν χώρα υπό την επιμέλεια του chef κ. Στράτου Ιωσηφέλλη, αποσκοπούν στη γνωριμία των επισκεπτών με γνήσια ελληνικά προϊόντα και με την κατάλληλη καθοδήγηση να μπορέσουν να τα ενσωματώσουν στον πρωϊνό μπουφέ των επιχειρήσεών τους, μέσα από ένα σύνολο γευστικών προτάσεων Ελληνικού Πρωινού που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης.Το «Ελληνικό Πρωϊνό» στην έκθεση «Xenia 2019»