Karamanlidika in The New York Times

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στην εφημερίδα New York Times

A few steps away from the market, the #delicatessen of #Karamanlidika serves small plates and shots of #ouzo alongside a heaping #meat board (€16) and #smoked fish (from €5.50) in a restored neo-Classical building.

36 Hours in Athens

By Chaney Kwak

From the ancient #Acropolis to a daring Renzo Piano-designed cultural center, the #Greek capital is luring record numbers of tourists to explore its monuments, new and old.

There are cities that count their age by years; then there’s #Athens, which can tabulate its history by millenniums. From battles and setbacks this ancient metropolis has rebounded again and again, proving itself to be resilient like no other. Sitting on a parfait of civilizations, the Greek capital could easily float on its past glories. But recent additions like the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center prove that this city in the heart of the #Mediterranean isn’t afraid to raise new monuments and leave a bold statement for posterity.

With a dazzling culinary scene firmly grounded in the country’s traditions and soil — not to mention philoxenia, or the Greek notion of loving and welcoming strangers — it’s no surprise that Athens has greeted a record number of tourists this past year. Luckily for us visitors, there’s plenty to experience in this storied city.

6. 12 p.m. The City’s Heart

The ancient agora at the foothill of the Acropolis doesn’t see any commercial action these days, so head instead to the vibrant Varvakeios Central Market, where vendors try to outdo one another’s shouts hawking fresh catches, colorful vegetables and fresh cuts of meat. The unpretentious #butcher-to-plate #restaurants around the market, like Epirus, provide the freshest option to brave a #taste of patsa, tripe stew, or magiritsa, the lamb offal soup reserved for the early hours of Easter elsewhere.

A few steps away from the market, the delicatessen of Karamanlidika serves small plates and shots of #ouzo alongside a heaping #meat board (€16) and #smoked fish (from €5.50) in a restored neo-Classical building. If you’re after an edible souvenir you can legally take home, the nearly century-old Ariana Olives nearby vacuum-packs whatever you choose from the many barrels of preserved drupes.

Source: The New York Times: 36 Hours in Athens

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/karamanlidika-in-the-new-york-times-36-hours-in-athens/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Λειτουργία στην εορταστική περίοδο

    Αγαπητοί μας πελάτες και φίλοι, στο online παντοπωλείο μας eshop.karamanlidika.gr, που εμπλουτίζεται διαρκώς, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται το γιορτινό σας τραπέζι. Για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε κατάλληλα τις αγορές σας, ώστε να παραλάβετε έγκαιρα την παραγγελία σας. Σας ενημερώνουμε ότι δε θα πραγματοποιούμε αποστολές παραγγελιών λιανικής πώλησης (eshop ή τηλεφωνικές) την Τετάρτη […] Περισσότερα:
  • Ηλεκτρονικό παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, κατ’ οίκον! Αγαπητοί πελάτες και φίλοι μας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας #παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε #τυροκομικά προϊόντα, #αλλαντικά, είδη παντοπωλείου και #ποτά. Τα είδη παντοπωλείου περιλαμβάνουν βιολογικά #αυγά και #κρέας, #ελαιόλαδα και #ελιές, #ζυμαρικά και #όσπρια καθώς και #πίτες έτοιμες για ψήσιμο. Περιλαμβάνουν ακόμα #χαλβάδες και […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: