Ιρί κεφτέ με καραμανλίδικο παστουρμά μόσχου Sary και καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας Sary

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Συνταγές
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail
Iri.kefte.me.Karamanlidiko.pastourma.mosxou.Sary.kai.Karamanlidikh.saltsa.Kappadokias.Sary.

προετοιμασία 30′
μαγείρεμα (φούρνος και κατσαρόλα) 40′ – 45′

υλικά για 4-6 άτομα
700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια #παστουρμάς #μόσχου #Sary, ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια πληγούρι ψιλό
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 αυγά
1 ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την κρούστα
50 γραμμάρια πληγούρι, φουσκωμένο σε καυτό νερό, καλά στραγγισμένο, σκουπισμένο και στεγνωμένο σ’ ένα ταψάκι, για λίγα λεπτά στο φούρνο
50 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα
300 γρ. καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας (τυποποιημένο προϊόν Sary της σειράς Ίγδιες Σαλάτες)

Διαδικασία
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα και βρέχουμε τα χέρια μας αρκετές φορές, έτσι ώστε να ζυμώνουμε το μείγμα πάντα με υγρασία.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους περνάμε από το μείγμα της κρούστας.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε λαδωμένα ταψάκια και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί η σάλτσα με 400 γρ. νερό.
Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους βυθίζουμε στη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

#Καραμανλίδικες #συνταγές από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Μια πετυχημένη #συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Προμηθευτείτε τον εκλεκτό #παστιρμά #μόσχου #Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.

Ελάτε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» και ζητήστε να δοκιμάσετε παστιρμά μόσχου Sary

#παστιρμάς #Sary

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/iri-kefte-me-karamanlidiko-pastourma-mosxou-sary-kai-karamanlidikh-saltsa-kappadokias-sary/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • oi-karamanlidikoi-mezedes-erxontai-se-esas_ergasthri-karamanlidika-ermou

    Τα πιάτα του Εργαστηρίου μας, τώρα στο χώρο σας: νέα υπηρεσία – Delivery

    Οι Καραμανλίδικοι μεζέδες, έρχονται σε εσάς Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε για τη νέα υπηρεσία αποστολής έτοιμου φαγητού – Delivery που εγκαινιάζουν από σήμερα, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Όλα τα πιάτα του καταλόγου που διαθέτει το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού, εάν μένετε ή εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας, τώρα έρχονται στο χώρο σας! Επιλέξτε […] Περισσότερα:
  • Επανεκκίνηση λειτουργίας – Παραμένουμε Ασφαλείς!

    Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εστίασης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού και το «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους, επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου του 2020. Βρισκόμαστε δίπλα σας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΦΕΤ μέτρα και βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις, με […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: