Η Ωραία Παστουρμαδέλα – Το Πιρούνι

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Παρουσίαση προϊόντων
Ετικέτες: |

Facebooktwitterredditpinterestmail
Παστουρμαδέλα Sary, Μορταδέλα

Η Ωραία Παστουρμαδέλα

Της Ελένης Ψυχούλη

Η ποιότητα ενός αλλαντικού είναι μια πολύ πονεμένη διατροφική υπόθεση. Ακόμη περισσότερο που το σαλάμι ή η μορταδέλα απευθύνονται τόσο συχνά σε αθώους, παιδικούς ουρανίσκους. Ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας, ο πιο ηθικός και ενάρετος αλλαντοποιός αυτής της χώρας, μερακλής, καλοφαγάς και καλο-μάγειρας ο ίδιος, δεν θα συμβιβαζόταν ποτέ με κάτι μέτριο. Από καραμανλίδικη γενιά-ναι, αυτή που ανακάλυψε κάποτε τον παστουρμά στα μέρη της Καππαδοκίας- το αλλαντικό το έχει στο αίμα και το DNA του από το 1890.

Αυτή εδώ η τεράααστια μορταδέλα, μέσα σε κάθε φέτα της κλείνει τη γεύση και το άρωμα από αληθινό κρέας, κομματάκια από φυστίκι Αιγίνης, πιπεριά Φλωρίνης, ολόκληρα πιπέρια και καραμανλίδικο παστουρμά. Αλλαντικό όνειρο που τρώγεται σκέτο για να απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο τα πολυεπίπεδα αρώματά του. Οι Ιταλοί, μπορούν πια να φάνε τη σκόνη της Sary Κυρίας από τη Δράμα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε «Παστουρμαδέλα» όπως και την πλήρη γκάμα αλλαντικών Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, karamanlidika.gr και στο παστιρματζίδικο «Αραπιάν», Ευριπίδου 41.

Δημοσιεύτηκε στο Πιρούνι, pirouni.gr

Η Ωραία Παστουρμαδέλα – Το Πιρούνι

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/h-wraia-pastourmadela/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: