Ένα μεζετζίδικο -και όχι μόνο- για πραγματικούς μερακλήδες!

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»: ένα μεζετζίδικο – και όχι μόνο – για πραγματικούς μερακλήδες

Οι πηγές αναφέρουν πως η παστομαγειρεία ήταν ευρέως διαδεδομένη στα χρόνια του Βυζαντίου μια και το κρέας που δεν καταναλωνόταν αμέσως μετά τη σφαγή του ζώου , οι Βυζαντινοί το πάστωναν για να μην χαλάσει. Το μεγάλο κεφάλαιο του μαγαζιού είναι τα μοναδικά καραμανλίδικα -και όχι μόνο- λουκάνικα, είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένα από εκλεκτό κρέας και ζυμωμένα με τα καλύτερα μπαχαρικά της Ανατολής, θα τα βρεις μαγειρεμένα με πολλούς τρόπους, ψητά, τηγανητά και σαγανάκι με αυγά.

Σας προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε τον καραμανλίδικο παστουρμά με αυγά, τα ονειρικά καραμανλίδικα παστιρμαδοπιτάκια, το σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, σουτζούκι πολίτικο, αυγά και ντομάτα, καθώς και τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές. Κλείσαμε το θερμιδοφόρο γεύμα μας με επιδόρπιο ένα ζεστό και τραγανό κιουνεφέ «πνιγμένο» στο σιρόπι και γιαουρτάκι με κυδώνι γλυκό!

INFO

Είναι και οι δυο από τους κορυφαίους αλλαντοποιούς της Ελλάδας με εμπειρία ποιότητα και παράδοση, ένωσαν λοιπόν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της οδού Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52 στην Αθήνα, ένα μερακλίδικο «μεζετζίδικο» με την επωνυμία τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Ο λόγος για την οικογένεια Παρασκευά Σαρημπόγια από τη Δράμα που διατηρεί αναλλοίωτη εδώ και 120 χρόνια τη συνταγή για καραμανλίδικα αλλαντικά από αγνά υλικά και αυθεντικό καππαδοκικό μεράκι αλλά και τον Φάνη Θεοδωρόπουλο που είναι συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης που έστησε το 1935 ο Σαρκίς Αραπιάν στη Παλιά Κοκκινιά. Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» μπορεί κανείς να προμηθευτεί όλα τα προϊόντα της δραμινής αλλαντοποιίας «Sary», τυριά από όλη την Ελλάδα, αλλά και να απολαύσει στην όμορφη σάλα του μαγαζιού αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές!!!!

Να σημειώσουμε εδώ πως οι καραμανλίδικες γεύσεις είναι στοιχείο του πολιτισμού και μέρος των παραδόσεων, που μαζί με τη γραφή και τη θρησκεία οι Καραμανλήδες διατήρησαν ανέπαφα για πολλούς αιώνες στην Καππαδοκία και στην Κιλικία. Η πατρίδα τους ονομάστηκε Καραμανία από τους Οθωμανούς και οι κάτοικοι Καραμανλήδες. Αποτελώντας εμπορικό κόμβο μεταξύ Περσίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, διέδωσαν το «παστόν» και τους «τεταριχευμένους κωλήνες» των Ιώνων στους Ρωμαίους, το «ακρόπαστον» (είναι η λέξη που χρησιμοποιούσαν για τον παστιρμά οι Βυζαντινοί, τον 12ο αιώνα, σύμφωνα με τα έργα του Θεόδωρου Πρόδρομου ή Πτωχοπρόδρομου) και τους «βουτύλους» των Βυζαντινών στους Οθωμανούς, συνδυάζοντας τα με τα πλούσια μπαχαρικά της Ανατολίας.

TIPS

Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» βρίσκονται στην οδό Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Σάββατο – η Εστίαση, 12:00 – 23:00 και η Πώληση 08:00 – 21:00, Tηλ: 2103254184.

Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη»
Πηγή, φωτογραφίες: Οι γεύσεις του…Harpa: Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη»: ένα μεζετζίδικο – και όχι μόνο – για πραγματικούς μερακλήδες !!!

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/ena-mezetzidiko-kai-ochi-mono-gia-pragmatikoys-meraklides/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: