Ελληνικά αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς – Olive Magazine

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Προτείνουμε
Ετικέτες: | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Η πρώτη και μοναδική, τυποποιημένη κυκλαδίτικη #λούζα έρχεται από την Τήνο.

… #τσορίθο, μπορεί να συμμετέχει σε σαλάτες και πίτες, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε ένα πλατό αλλαντικών.

Παστράμι γαλοπούλας … ελαφρά ρόδινη σάρκα έχει τραγανή, κρεατένια υφή, ελάχιστο λίπος, και οι διάσπαρτοι ολόκληροι κόκκοι του πιπεριού …

Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με γνώμονα την επιμονή των παραγωγών τους στην άριστη ποιότητα. Δίπλα τους και ένα ξεχωριστό συνοδευτικό.

Από τη Νανά Δαρειώτη

Λούζα, Τήνος

Η πρώτη και μοναδική, τυποποιημένη κυκλαδίτικη #λούζα έρχεται από την Τήνο. Το εμβληματικό κυκλαδίτικο αλλαντικό σε αυτή την τηνιακή εκδοχή γίνεται από το κόντρα φιλέτο του χοίρου, το οποίο βαφτίζεται σε κόκκινο κρασί, πασπαλίζεται με πιπέρι, μπαχάρι, μάραθο, γαρίφαλο, θρούμπη, περνιέται σε έντερο και κρεμιέται να στεγνώσει και να ωριμάσει στον αέρα για 20-25 ημέρες. Ευγενική η χρήση των μπαχαρικών, τρυφερή η σάρκα, μετρημένη η χρήση του αλατιού, δίνουν ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα, εξαιρετική παρέα για #τσίπουρο και τσικουδιά. Για να την απολαύσετε καλύτερα, κόψτε τη σε πολύ λεπτές φέτες, σαν προσούτο.

Κρητικός, στον Αραπιάν (Καραμανλίδικα του Φάνη – Παστιρματζίδικο), Ευριπίδου 41, τηλ.: 210 3217238

Τσορίθο, Δράμα

Από τις σταθερές αξίες του ψυγείου μου εδώ και χρόνια όταν επιλέγω αλλαντικά. Δημιούργημα του Πάρη Σαρήμπογια, με σωστές αναλογίες κρέατος και λίπους, παίρνει το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της πάπρικας που του δίνει ένα γλυκό, ήπιο κάψιμο και ωραία αρώματα. Πιο μαλακό σε εντάσεις από το ισπανικό #τσορίθο, μπορεί να συμμετέχει σε σαλάτες και πίτες, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε ένα πλατό αλλαντικών. Ζητήστε να σας το κόψουν σε λεπτές, αέρινες φέτες.

Στα Καραμανλίδικα του Φάνη (Μεζετζίδικο), Σωκράτους 1, τηλ.: 210 3254184

Παστράμι γαλοπούλας, Δράμα

Δεν είμαι λάτρης της #γαλοπούλας, συνήθως τη βρίσκω άνοστη και άχαρη. Ομως σε αυτή την περίπτωση κάνω εξαίρεση και δηλώνω ότι αυτή την εκδοχή της την αγαπώ. Η ελαφρά ρόδινη σάρκα έχει τραγανή, κρεατένια υφή, ελάχιστο λίπος, και οι διάσπαρτοι ολόκληροι κόκκοι του πιπεριού στην καρδιά της της χαρίζουν την ένταση που διαφορετικά θα έλειπε από το #αλλαντικό.

Στον Αραπιάν (Καραμανλίδικα του Φάνη – Παστιρματζίδικο), Ευριπίδου 41, τηλ.: 210 3217238

Πηγή: 6 ελληνικά αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς – www.olivemagazine.gr

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/ellinika-allantika-exairetikis-nostimias-karamanlidika-olive-magazine/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • oi-karamanlidikoi-mezedes-erxontai-se-esas_ergasthri-karamanlidika-ermou

    Τα πιάτα του Εργαστηρίου μας, τώρα στο χώρο σας: νέα υπηρεσία – Delivery

    Οι Καραμανλίδικοι μεζέδες, έρχονται σε εσάς Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε για τη νέα υπηρεσία αποστολής έτοιμου φαγητού – Delivery που εγκαινιάζουν από σήμερα, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Όλα τα πιάτα του καταλόγου που διαθέτει το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού, εάν μένετε ή εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας, τώρα έρχονται στο χώρο σας! Επιλέξτε […] Περισσότερα:
  • Επανεκκίνηση λειτουργίας – Παραμένουμε Ασφαλείς!

    Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εστίασης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού και το «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους, επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου του 2020. Βρισκόμαστε δίπλα σας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΦΕΤ μέτρα και βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις, με […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: