Ελληνικά αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς – Olive Magazine

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Προτείνουμε
Ετικέτες: | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Η πρώτη και μοναδική, τυποποιημένη κυκλαδίτικη #λούζα έρχεται από την Τήνο.

… #τσορίθο, μπορεί να συμμετέχει σε σαλάτες και πίτες, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε ένα πλατό αλλαντικών.

Παστράμι γαλοπούλας … ελαφρά ρόδινη σάρκα έχει τραγανή, κρεατένια υφή, ελάχιστο λίπος, και οι διάσπαρτοι ολόκληροι κόκκοι του πιπεριού …

Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με γνώμονα την επιμονή των παραγωγών τους στην άριστη ποιότητα. Δίπλα τους και ένα ξεχωριστό συνοδευτικό.

Από τη Νανά Δαρειώτη

Λούζα, Τήνος

Η πρώτη και μοναδική, τυποποιημένη κυκλαδίτικη #λούζα έρχεται από την Τήνο. Το εμβληματικό κυκλαδίτικο αλλαντικό σε αυτή την τηνιακή εκδοχή γίνεται από το κόντρα φιλέτο του χοίρου, το οποίο βαφτίζεται σε κόκκινο κρασί, πασπαλίζεται με πιπέρι, μπαχάρι, μάραθο, γαρίφαλο, θρούμπη, περνιέται σε έντερο και κρεμιέται να στεγνώσει και να ωριμάσει στον αέρα για 20-25 ημέρες. Ευγενική η χρήση των μπαχαρικών, τρυφερή η σάρκα, μετρημένη η χρήση του αλατιού, δίνουν ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα, εξαιρετική παρέα για #τσίπουρο και τσικουδιά. Για να την απολαύσετε καλύτερα, κόψτε τη σε πολύ λεπτές φέτες, σαν προσούτο.

Κρητικός, στον Αραπιάν (Καραμανλίδικα του Φάνη – Παστιρματζίδικο), Ευριπίδου 41, τηλ.: 210 3217238

Τσορίθο, Δράμα

Από τις σταθερές αξίες του ψυγείου μου εδώ και χρόνια όταν επιλέγω αλλαντικά. Δημιούργημα του Πάρη Σαρήμπογια, με σωστές αναλογίες κρέατος και λίπους, παίρνει το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της πάπρικας που του δίνει ένα γλυκό, ήπιο κάψιμο και ωραία αρώματα. Πιο μαλακό σε εντάσεις από το ισπανικό #τσορίθο, μπορεί να συμμετέχει σε σαλάτες και πίτες, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε ένα πλατό αλλαντικών. Ζητήστε να σας το κόψουν σε λεπτές, αέρινες φέτες.

Στα Καραμανλίδικα του Φάνη (Μεζετζίδικο), Σωκράτους 1, τηλ.: 210 3254184

Παστράμι γαλοπούλας, Δράμα

Δεν είμαι λάτρης της #γαλοπούλας, συνήθως τη βρίσκω άνοστη και άχαρη. Ομως σε αυτή την περίπτωση κάνω εξαίρεση και δηλώνω ότι αυτή την εκδοχή της την αγαπώ. Η ελαφρά ρόδινη σάρκα έχει τραγανή, κρεατένια υφή, ελάχιστο λίπος, και οι διάσπαρτοι ολόκληροι κόκκοι του πιπεριού στην καρδιά της της χαρίζουν την ένταση που διαφορετικά θα έλειπε από το #αλλαντικό.

Στον Αραπιάν (Καραμανλίδικα του Φάνη – Παστιρματζίδικο), Ευριπίδου 41, τηλ.: 210 3217238

Πηγή: 6 ελληνικά αλλαντικά εξαιρετικής νοστιμιάς – www.olivemagazine.gr

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/ellinika-allantika-exairetikis-nostimias-karamanlidika-olive-magazine/




Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

    … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
  • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

    Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
  • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: