Δραπετεύοντας…

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Το μεζεδοπωλείο ή «Μεζετζίδικο», όπως αυτο-αποκαλείται, έχει ό,τι μεζέ μπορεί να φανταστεί κανείς με βάση εξήντα είδη αλλαντικών …

Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά μόσχου

Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά μόσχου

Δραπετεύοντας…
Μεζές, τσιμπητό, έξω τώρα που φτιάχνει ο καιρός

ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Μεζέδες τύπου Χαμένες Πατρίδες βρίσκεις «(Σ)Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», της οικογένειας «Αραπιάν», υπερ-διάσημης στο χώρο των αλλαντικών. Το μεζεδοπωλείο ή «Μεζετζίδικο», όπως αυτο-αποκαλείται, έχει ό,τι μεζέ μπορεί να φανταστεί κανείς με βάση εξήντα είδη αλλαντικών από ελληνική, μικρασιατική, ποντιακή, αρμένικη και καραμανλήδικη παράδοση, με κάμποσα τούρκικα, αραβικά, αιγυπτιακά και εβραϊκά στοιχεία μέσα στο ποτ-πουρί.

Όλα είναι πεντανόστιμα, δεν μπορείς να προτείνεις ένα #λουκάνικο π.χ. γιατί άμα δοκιμάσεις δύο-τρία, παθαίνεις αυτό που παθαίνουν οι «μύτες» στους οίκους παρασκευής αρωμάτων μετά τα τρία αρώματα – δεν αναγνωρίζεις ποιο (λουκάνικο) είναι ποιο. Δηλαδή οι «μύτες» το παθαίνουν με τις μυρωδιές, εσύ με τα #λουκάνικα. Οτιδήποτε με #παστουρμά είναι αριστούργημα, ειδικά με τον παστουρμά-που-δεν-μυρίζει, οπότε δεν κινδυνεύεις να μπερδέψεις και τα αρώματα, μετά, που θα πας να δουλέψεις στον Ντιόρ.

Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, γεύση και παράδοση

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Οι τιμές στον «Φάνη» είναι καλές (με €16-20 τσιμπάς μια χαρά). Ο κήπος πίσω είναι αριστούργημα, εντελώς απρόσμενος στο κέντρο της πόλης. Το σέρβις φιλικό. Με το που μπαίνεις αρχίζουν να σου τρέχουνε τα σάλια.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1, 210-3254184

Πηγή: Δραπετεύοντας… | Γεύση | AthensVoice

Μόνιμος Σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/drapeteuontas/