Δραπετεύοντας…

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Το μεζεδοπωλείο ή «Μεζετζίδικο», όπως αυτο-αποκαλείται, έχει ό,τι μεζέ μπορεί να φανταστεί κανείς με βάση εξήντα είδη αλλαντικών …

Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά μόσχου

Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά μόσχου

Δραπετεύοντας…
Μεζές, τσιμπητό, έξω τώρα που φτιάχνει ο καιρός

ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Μεζέδες τύπου Χαμένες Πατρίδες βρίσκεις «(Σ)Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», της οικογένειας «Αραπιάν», υπερ-διάσημης στο χώρο των αλλαντικών. Το μεζεδοπωλείο ή «Μεζετζίδικο», όπως αυτο-αποκαλείται, έχει ό,τι μεζέ μπορεί να φανταστεί κανείς με βάση εξήντα είδη αλλαντικών από ελληνική, μικρασιατική, ποντιακή, αρμένικη και καραμανλήδικη παράδοση, με κάμποσα τούρκικα, αραβικά, αιγυπτιακά και εβραϊκά στοιχεία μέσα στο ποτ-πουρί.

Όλα είναι πεντανόστιμα, δεν μπορείς να προτείνεις ένα #λουκάνικο π.χ. γιατί άμα δοκιμάσεις δύο-τρία, παθαίνεις αυτό που παθαίνουν οι «μύτες» στους οίκους παρασκευής αρωμάτων μετά τα τρία αρώματα – δεν αναγνωρίζεις ποιο (λουκάνικο) είναι ποιο. Δηλαδή οι «μύτες» το παθαίνουν με τις μυρωδιές, εσύ με τα #λουκάνικα. Οτιδήποτε με #παστουρμά είναι αριστούργημα, ειδικά με τον παστουρμά-που-δεν-μυρίζει, οπότε δεν κινδυνεύεις να μπερδέψεις και τα αρώματα, μετά, που θα πας να δουλέψεις στον Ντιόρ.

Στα Καραμανλίδικα του Φάνη, γεύση και παράδοση

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Οι τιμές στον «Φάνη» είναι καλές (με €16-20 τσιμπάς μια χαρά). Ο κήπος πίσω είναι αριστούργημα, εντελώς απρόσμενος στο κέντρο της πόλης. Το σέρβις φιλικό. Με το που μπαίνεις αρχίζουν να σου τρέχουνε τα σάλια.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1, 210-3254184

Πηγή: Δραπετεύοντας… | Γεύση | AthensVoice

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/drapeteuontas/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: