Κανάλι Ακρόπαστον – Akropaston channel by Karamanlidika

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα > Προτείνουμε
Ετικέτες: |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Κανάλι «Ακρόπαστον» από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Το κανάλι μας με video από τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο Vimeo, είναι εδώ!
Ονομάζεται Ακρόπαστον – Akropaston και θα το βρείτε στη διεύθυνση vimeo.com/channels/akropaston. Στο «Ακρόπαστον» θα φιλοξενούνται στιγμιότυπα από εκδηλώσεις και εορτές στο κατάστημά μας, ενημέρωση από επισκέψεις και ρεπορτάζ, παρουσιάσεις προϊόντων και οπτικό υλικό από τα Καραμανλίδικα του Φάνη.

Η ονομασία του καναλιού — Ακρόπαστο, προέρχεται από τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Βυζαντινοί για τον παστιρμά, το 12ο αιώνα, σύμφωνα με τα έργα του Θεόδωρου Πρόδρομου. Ο Θεόδωρος Πρόδρομος ή Πτωχοπρόδρομος υπήρξε βυζαντινός ποιητής που συνέταξε σε δημώδη γλώσσα και με δεκαπεντασύλλαβο στίχο, έμμετρα, σατιρικά και ικετευτικά ποιήματα, που φέρουν το γενικό όνομα Πτωχοπροδρομικά. Θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά έργα και ως απαρχή της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως επειδή ήταν τα πρώτα που γράφτηκαν στη γλώσσα του λαού και αποτέλεσαν έναυσμα δημιουργίας.

“Akropaston” channel by Karamanlidika.

Τα διαθέσιμα videos:

Ε1. Στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Αυθεντικά αλλαντικά Ανατολίας Sary

Χοροί της Μικράς Ασίας στα Καραμανλίδικα του Φάνη

I Love Athens! H Δήμητρα Ματσούκα, στα Καραμανλίδικα του Φάνη – Action24

Τα αλλαντικά Sary, στο … Μουσείο Μπενάκη

Rick Steves at Karamanlidika, Athens

Ε2. Κόνιαλι – Που είναι τα 50 δράμια παστιρμά μου;

Γιορτή καραμανλίδικων γεύσεων | Αθήνα, Δράμα

Αλλαντικά Sary – Η γεύση συναντά τη μνήμη!

Επισκευτείτε το Κανάλι Ακρόπαστον (Akropaston) από τα Καραμανλίδικα του Φάνη!
Akropaston | RSS Vimeo / Ακρόπαστον RSS

#Ακρόπαστον, #Καραμανλίδικα, #Akropaston, #Karamanlidika

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/akropaston-by-karamanlidika/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • oi-karamanlidikoi-mezedes-erxontai-se-esas_ergasthri-karamanlidika-ermou

  Τα πιάτα του Εργαστηρίου μας, τώρα στο χώρο σας: νέα υπηρεσία – Delivery

  Οι Καραμανλίδικοι μεζέδες, έρχονται σε εσάς Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε για τη νέα υπηρεσία αποστολής έτοιμου φαγητού – Delivery που εγκαινιάζουν από σήμερα, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Όλα τα πιάτα του καταλόγου που διαθέτει το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού, εάν μένετε ή εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας, τώρα έρχονται στο χώρο σας! Επιλέξτε […] Περισσότερα:
 • Επανεκκίνηση λειτουργίας – Παραμένουμε Ασφαλείς!

  Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα εστίασης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», το «Εργαστήρι» της οδού Ερμού και το «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους, επαναλειτουργούν από τις 2 Ιουνίου του 2020. Βρισκόμαστε δίπλα σας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΦΕΤ μέτρα και βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις, με […] Περισσότερα:
 • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: