Κανάλι Ακρόπαστον – Akropaston channel by Karamanlidika

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα > Προτείνουμε
Ετικέτες: |

Facebooktwitterredditpinterestmail

Κανάλι «Ακρόπαστον» από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Το κανάλι μας με video από τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο Vimeo, είναι εδώ!
Ονομάζεται Ακρόπαστον – Akropaston και θα το βρείτε στη διεύθυνση vimeo.com/channels/akropaston. Στο «Ακρόπαστον» θα φιλοξενούνται στιγμιότυπα από εκδηλώσεις και εορτές στο κατάστημά μας, ενημέρωση από επισκέψεις και ρεπορτάζ, παρουσιάσεις προϊόντων και οπτικό υλικό από τα Καραμανλίδικα του Φάνη.

Η ονομασία του καναλιού — Ακρόπαστο, προέρχεται από τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Βυζαντινοί για τον παστιρμά, το 12ο αιώνα, σύμφωνα με τα έργα του Θεόδωρου Πρόδρομου. Ο Θεόδωρος Πρόδρομος ή Πτωχοπρόδρομος υπήρξε βυζαντινός ποιητής που συνέταξε σε δημώδη γλώσσα και με δεκαπεντασύλλαβο στίχο, έμμετρα, σατιρικά και ικετευτικά ποιήματα, που φέρουν το γενικό όνομα Πτωχοπροδρομικά. Θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά έργα και ως απαρχή της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως επειδή ήταν τα πρώτα που γράφτηκαν στη γλώσσα του λαού και αποτέλεσαν έναυσμα δημιουργίας.

“Akropaston” channel by Karamanlidika.

Τα διαθέσιμα videos:

Ε1. Στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Αυθεντικά αλλαντικά Ανατολίας Sary

Χοροί της Μικράς Ασίας στα Καραμανλίδικα του Φάνη

I Love Athens! H Δήμητρα Ματσούκα, στα Καραμανλίδικα του Φάνη – Action24

Τα αλλαντικά Sary, στο … Μουσείο Μπενάκη

Rick Steves at Karamanlidika, Athens

Ε2. Κόνιαλι – Που είναι τα 50 δράμια παστιρμά μου;

Γιορτή καραμανλίδικων γεύσεων | Αθήνα, Δράμα

Αλλαντικά Sary – Η γεύση συναντά τη μνήμη!

Επισκευτείτε το Κανάλι Ακρόπαστον (Akropaston) από τα Καραμανλίδικα του Φάνη!
Akropaston | RSS Vimeo / Ακρόπαστον RSS

#Ακρόπαστον, #Καραμανλίδικα, #Akropaston, #Karamanlidika

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/akropaston-by-karamanlidika/
Περισσότερες αναρτήσεις:

  • Λειτουργία στην εορταστική περίοδο

    Αγαπητοί μας πελάτες και φίλοι, στο online παντοπωλείο μας eshop.karamanlidika.gr, που εμπλουτίζεται διαρκώς, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται το γιορτινό σας τραπέζι. Για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε κατάλληλα τις αγορές σας, ώστε να παραλάβετε έγκαιρα την παραγγελία σας. Σας ενημερώνουμε ότι δε θα πραγματοποιούμε αποστολές παραγγελιών λιανικής πώλησης (eshop ή τηλεφωνικές) την Τετάρτη […] Περισσότερα:
  • Ηλεκτρονικό παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, κατ’ οίκον! Αγαπητοί πελάτες και φίλοι μας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας #παντοπωλείο eshop.karamanlidika.gr, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε #τυροκομικά προϊόντα, #αλλαντικά, είδη παντοπωλείου και #ποτά. Τα είδη παντοπωλείου περιλαμβάνουν βιολογικά #αυγά και #κρέας, #ελαιόλαδα και #ελιές, #ζυμαρικά και #όσπρια καθώς και #πίτες έτοιμες για ψήσιμο. Περιλαμβάνουν ακόμα #χαλβάδες και […] Περισσότερα:
  • Κιουνεφέ, μπακλαβάς στα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Δοκιμάστε κιουνεφέ και μπακλαβά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και επιδόρπια! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, το μαλεμπί με κατσικίσιο γάλα, σαλέπι και το καζάν ντιπί. Μπακλαβάς Η προέλευση του μπακλαβά Σύμφωνα με τον Charles […] Περισσότερα: