Αγορές μετά φαγητού – Inside Story

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | | | | |

Facebooktwitterredditpinterestmail

… απολαμβάνετε στα τραπέζια του κρύα και ζεστά πιάτα, όπως #Καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές, Σουτζούκι #καραμανλίδικο με αυγά μάτια, #Σαχανάκι με καραμανλίδικο #παστιρμά, #σουτζούκι πολίτικο με #αυγά και ντομάτα, μαζί με #κρασιά από ελληνικές #ποικιλίες, #μπύρα, #ούζο ή #τσίπουρο.

LIFESTYLE

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Το να συνδυάζει κανείς τις αγορές τροφίμων με γεύμα, δείπνο ή snack ήταν κάτι ιδιαίτερα αγαπητό και στο παρελθόν.

Απομεινάρια εκείνης της τάσης οι λίγες #χασαποταβέρνες που έχουν επιβιώσει, κυρίως στην περιφέρεια, και όσες (ελάχιστες) #μπακαλοταβέρνες ή τα #καφεπαντοπωλεία άντεξαν και λατρεύονται. Μεσολάβησαν, όμως, αρκετά χρόνια, στην διάρκεια των οποίων η αγορά των τροφίμων έγινε πιο μαζική, επικεντρώθηκε στο σουπερμάρκετ κάνοντας την σχέση παραγωγού, πωλητή και καταναλωτή απρόσωπη.

Σιγά σιγά τον τελευταίο καιρό άρχισαν να εμφανίζονται προσπάθειες που δίνουν τον πρώτο λόγο σε εκλεκτά προϊόντα και στην διαφορετική σχέση μας με τη γεύση, με το φαγητό. Μια έκφραση της νέας τάσης είναι τα #νεομπακάλικα που ανθίζουν στην Ελλάδα αλλά και οι #νεοταβέρνες. Κρατώντας κάτι από το παρελθόν, νέοι, κυρίως, επιχειρηματίες το εξελίσσουν, συχνά με άκρως πρωτότυπο τρόπο και σε πολύ ενδιαφέρουσες μορφές. Μια από αυτές είναι και ο συνδυασμός αγοράς – κατανάλωσης επί τόπου, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά. Φυσικά το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε εμφανίστηκε ξαφνικά.

Λίγο πιο κάτω, Σωκράτους & Ευριπίδου, το μεζετζίδικο Καραμανλίδικα του Φάνη / karamanlidika.gr αποτελεί αναβίωση του βυζαντινού #παστομαγειρίου. Προμηθεύεστε καραμανλίδικα #εδέσματα, #παστιρμά, σουτζούκι και άλλα ιδιαίτερα #αλλαντικά από την παραδοσιακή αλλαντοποιία Sary /sary.gr της Δράμας, #τυριά , όπως παλαιωμένο #κασέρι, και άλλα προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών από όλη την Ελλάδα ή απολαμβάνετε στα τραπέζια του κρύα και ζεστά πιάτα/ karamanlidika.gr/menu, όπως #Καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές, Σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια, Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, σουτζούκι πολίτικο με αυγά και ντομάτα, μαζί με κρασιά από ελληνικές #ποικιλίες, μπύρα, ούζο ή τσίπουρο.

Ιφιγένεια Βιρβιδάκη

Διαβάστε περισσότερα: Αγορές μετά φαγητού – Inside Story

Μόνιμος σύνδεσμος: https://karamanlidika.gr/agores-meta-faghtou-insidestory/
Περισσότερες αναρτήσεις:

 • Αποστολή στο σπίτι: υπηρεσία αποστολής παραγγελιών τροφίμων κατ’ οίκον, από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

  Αποστολή στο σπίτι: 210 3217 238 – Κατάλογος προϊόντων «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

  … λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων της οδού Ευριπίδου 41. … λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού … Σας παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας) … Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση των τιμών μας … Προσαρμογή Λειτουργίας Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες, σας ενημερώνουμε σχετικά με […] Περισσότερα:
 • Κεφτέ λουκάνικο: Ένας μεζές για μερακλήδες – OliveMagazine

  Το #λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές! Τι είναι Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά […] Περισσότερα:
 • Δέκα σπάνια Ελληνικά τυριά, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

  «Μπαίνοντας στη σπηλιά κοιτούσαμε έκθαμβοι το καθετί: γεμάτα από τυριά πανέρια καλαμένια στις μάντρες να στενάζουν ερίφια κι αρνιά, με τάξη όμως μεταξύ τους χωρισμένα οι κάδοι ξέχειλοι με το τυρόγαλο, καρδάρες και σκαφίδια, έτοιμα όλα καμωμένα, μέσα τους να τ’ αρμέγει» Οδύσσεια, μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, 1996 «ἐλθόντες δ’ εἰς ἄντρον ἐθηεύμεσθα ἕκαστα· ταρσοὶ μὲν […] Περισσότερα: