Παστουρμαδοπιτάκια καραμανλίδικα

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Συνταγές
Ετικέτες: | |

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Συνταγή: Καραμανλίδικα παστουρμαδοπιτάκια

Υλικά για 4 κομμάτια

1/2 φύλλο γιουφκά
8 φέτες παστουρμά καραμανλίδικο μόσχου
40 γραμμάρια (4 μπαστουνάκια) κασέρι Θράκης
4 λεπτές φέτες ντομάτας
σπορέλαιο για τηγάνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο γιουφκά σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τον #παστουρμά.
Σε κάθε τριγωνικό φύλλο τοποθετούμε μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι κασέρι, μια ροδέλα ντομάτα και το τυλίγουμε σφιχτά.
Σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα #παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος προτείνει στους αναγνώστες της LiFO μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές με παστουρμά, που σερβίρει στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lifo, στην ενότητα «Γεύση» που επιμελείται η κ. Νίκη Μηταρέα.
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Πηγή: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μας μαθαίνουν πώς να τρώμε παστουρμά – lifo.gr

Μια πετυχημένη #συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε κασέρι Ξάνθης, φύλλο γιουφκά και τον εκλεκτό, χειροποίητο, καραμανλίδικο παστουρμά μόσχου ωρίμανσης, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».

Μόνιμος Σύνδεσμος: http://karamanlidika.gr/pastourmadopitakia-karamanlidika/