Ζεϊμπέκ σαλάμι, ένα ελαφρώς πικάντικο αλλαντικό από μοσχαρίσιο κρέας.

Αστικές απολαύσεις – Η Gourmet Γωνιά : ζεϊμπέκ σαλάμι

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Προτείνουμε
Ετικέτες: | | | | |

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

#Παστουρμάδες, #σουτζούκια, #σαλάμια και πολλές άλλες #καραμανλίδικες και #πολίτικες συνταγές για #μερακλίδικα προϊόντα.

Μπορείς να φτιάξεις ατέλειωτα μεζεδάκια με #καβουρμά, #παρμάκ #σουτζούκ και #καραμανλίδικο #λουκάνικο, αλλά τελευταία δοκίμασα το #ζεϊμπέκ #σαλάμι

Γλυκόξινα: Αστικές απολαύσεις – Η Gourmet Γωνιά για γεύσεις και αναγνώσεις – Νόστιμα – Το Βήμα Online

Γράφει η Μελίσσα Στοΐλη

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Είναι Παρασκευή βράδυ και σε μια στοά της οδού Λέκκα αναρωτιέμαι τι πίνουν οι θεοί.

Μια και ανέφερα την Ανατολή, θα μείνω για λίγο εδώ και συγκεκριμένα στα αλλαντικά Sary.

H αλλαντοποιία της οικογένειας Σαρήμπογια έχει ιστορία 125 χρόνων και ταξιδεύει από τους Καραμανλήδες της Καππαδοκίας, από μια οικοτεχνία στο Αγιάσι των Αδάνων, μέχρι τους πρόποδες του Φαλακρού στη Προσοτσάνη Δράμας.

#Παστουρμάδες, #σουτζούκια, #σαλάμια και πολλές άλλες #καραμανλίδικες και #πολίτικες συνταγές για #μερακλίδικα προϊόντα. Μπορείς να φτιάξεις ατέλειωτα μεζεδάκια με #καβουρμά, #παρμάκ #σουτζούκ και #καραμανλίδικο #λουκάνικο, αλλά τελευταία δοκίμασα το #ζεϊμπέκ #σαλάμι, ένα ελαφρώς #πικάντικο #αλλαντικό από μοσχαρίσιο κρέας.

Βάλτε το και σε #συνταγές. Είναι πολύ ωραίο με πένες και #καπνιστό #τυρί. Και αν βουτυρώσετε τα ζυμαρικά με βούτυρο Ξυγαλί Ραγιάν, θα είναι τέλεια!

Ωραίο το #καλοκαίρι στα νησιά, αλλά η ζωή είναι απολαυστική ακόμη και όταν ο καιρός ψυχράνει.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: Γλυκόξινα: Αστικές απολαύσεις – Η Gourmet Γωνιά για γεύσεις και αναγνώσεις – Νόστιμα – Το Βήμα Online

Μόνιμος Σύνδεσμος: http://karamanlidika.gr/h-gourmet-gwnia-nostima-zeimpek-salami/