Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο Sary

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Συνταγές
Ετικέτες: | | | |

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Froutalia.me.xwriaiko.riganato.loukaniko.Sary

Προετοιμασία 20′
Ψήσιμο 20′

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο Sary, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
2 μέτριες πατάτες, βραστές, κομμένες σε μεγάλους κύβους
8 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα απαλή
4 – 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα, γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (διότι θα πρέπει να τελειώσουμε τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζουμε στη φωτιά.
Βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, την πάπρικα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να σωταριστούν.

Μετά αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και βάζουμε το λουκάνικο.
Το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2 – 3 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά.

Αφήνουμε τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά, να σφίξει η κάτω πλευρά που εφάπτεται στο τηγάνι και αμέσως μετά, μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και το πάνω μέρος.

Καραμανλίδικες συνταγές από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Κάθε πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε το χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.

Μόνιμος Σύνδεσμος: http://karamanlidika.gr/froutalia-me-xwriatiko-riganato-loukaniko-sary/