Μυστικά μέρη και κρυμμένα στέκια της πόλης! Best of – Athens Magazine

Κατηγορία: Αναρτήσεις > Νέα & Δημοσιότητα
Ετικέτες: | | | | | |

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Η... top secret πλευρά της Αθήνας: Μυστικά μέρη και κρυμμένα στέκια της πόλης! - Best of - Athens Magazine

Η… top secret πλευρά της Αθήνας: Μυστικά μέρη και κρυμμένα στέκια της πόλης! – Best of – Athens Magazine

Ξεφύγαμε από τα κλασικά και ανακαλύψαμε… κρυφούς άσσους της πόλης, μυστικά που ένα… ψάξιμο το θέλουν αλλά και μερικά ακόμη που δεν φανταζόμαστε πως υπήρχαν!

Τα Καραµανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Βαρβάκειος Αγορά, Τ. 210 3254184, karamanlidika.gr

Το νεοκλασικό κτήριο που χρονολογείται στο 1870 (!), στη γωνία Σωκράτους και Ευριπίδου, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο φιλοξενεί τα «Καραµανλίδικα του Φάνη», σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά #παραδοσιακά #µπακάλικα – #ταβέρνες της #Αθήνας, µε στοιχεία που παραπέµπουν στο αρχοντικό που ήταν κάποτε και ξυπνούν µνήµες παλιάς ελληνικής ταινίας! Οι Καραµανλήδες –κάτοικοι της Καππαδοκίας–, διέδωσαν και εξέλιξαν το «#παστό» και το «#ακρόπαστο» των Βυζαντινών, συνδυάζοντας τα µπαχαρικά της #Ανατολίας, στη σηµερινή του µορφή, τον «#παστιρµά».

Στα ράφια των πέτρινων τοίχων ξεχωρίζουµε εκλεκτά τρόφιµα ανώτερης ποιότητας και στο κεντρικό µεγάλο ψυγείο µε τις βιτρίνες εξαιρετικά #τυριά #παλαίωσης, βραβευµένα, ιδιαίτερα #αλλαντικά, ψητά και #καπνιστά, αγαθά µικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και αυτά της αλλαντοποιίας #Sary από τη Δράµα. Φηµίζεται επίσης για τον #παστουρµά, τον #καβουρµά, το #σουτζούκι και τα προϊόντα #ωρίµανσης, σε ποικιλία γεύσεων και προέλευσης. Συνδυάζοντας την πώληση και την άµεση απόλαυση µεζέδων, τα «Καραµανλίδικα του Φάνη» κάνουν τη διαφορά!

Πείρα, ποιότητα, µεράκι και τεχνογνωσία καταλήγουν σε γευστικές εµπειρίες µε ρίζες που χάνονται στα βάθη της ιστορίας… Απολαµβάνουµε κρύους και ζεστούς #µεζέδες στα τραπεζάκια του µοναδικού εσωτερικού χώρου ή σε κάποιο από εκείνα της γραφικής αυλής. Αυθεντικά #καραµανλίδικα προϊόντα (παστουρµάς, #σουτζούκι, #λουκάνικα) και συνταγές, όπως τα #παστιρµαδοπιτάκια, ο #παστιρµάς µε πλιγούρι, ο βοδινός #καβουρµάς µε πατάτες και πιπεριές, το #λουκάνικο κεφτέ γιαουρτλού αλλά και η ποικιλία τυριών και αλλαντικών είναι µόνο κάποιες από τις επιλογές µας, συνοδεία διαλεχτού #τσίπουρου, #ούζου ή #κρασιού.
Καθηµερινά, 08:00-23:00 (η κουζίνα από τις 12:00).

Αραπιάν

Ευριπίδου 41, Τ. 210 3217238, arapian.gr

Το κατάστηµα Αραπιάν διαθέτει από το 1935 εκλεκτό παστιρµά και σουτζούκι, τυριά και παραδοσιακά αλλαντικά. Μερακλήδες και γευσιγνώστες, δοκιµάζουν τα αλλαντικά Ανατολίας στο κέντρο της Αθήνας, στο µικρό κατάστηµα της οδού Ευριπίδου, που λειτουργεί και σήµερα. H τρίτη γενιά της επιχείρησης, ο Φάνης Θεοδωρόπουλος, συνεχίζει την παράδοση, προµηθεύοντάς µας µε δυνατές, αυθεντικές, πατροπαράδοτες ελληνικές νοστιµιές.

Τα ηνία κρατούν φυσικά το σουτζούκι και ο παστουρµάς και ακολουθούν εκλεκτά αλλαντικά και τυριά ανώτερης ποιότητας, από µικρούς παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου. Παραδοσιακά προϊόντα που δεν θα βρούµε αλλού, γεύσεις που ξυπνούν µνήµες και σε αποκλειστικότητα τα περίφηµα #αλλαντικά Sary από τη Δράµα. Μεταξύ των επιλογών, στο ψυγείο ανακαλύψαµε µοσχαρίσιο παστράµι, καβουρµά Ξάνθης, προσούτο Δράµας, #παστουρµά µοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και από κρέας #καµήλας, #σουτζούκι #πολίτικο και #Αδάνων –πολύ καυτερό–, #κασέρι πικάντικο Ξάνθης αλλά και παλαιωµένο, πηχτή χοιρινή και πολλές #καραµανλίδικες #συνταγές.
Kαθηµερινά, 08:00-17:30.

Πηγή: Η… top secret πλευρά της Αθήνας: Μυστικά μέρη και κρυμμένα στέκια της πόλης! – Best of – Athens Magazine

Μόνιμος Σύνδεσμος: http://karamanlidika.gr/best-of-athens-secrets-karamanlidika/